Pidetään yhteyttä

Talviurheilu

Asiantuntija latasi täyslaidallisen Suomen hiihtomaajoukkueelle: “Mikä järki sinne on lainkaan lähteä?”

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila
AOP

Maastohiihdon maailmancupia hiihdetään tänä viikonloppuna Sveitsin Gomsissa.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila tylytti tiukkaan sävyyn Suomen maajoukkueen majoitusvalintaa, joka antaa miehen mukaan Suomen hiihtäjille epäedullisen asetelman viikonloppuun.

– Ne on niitä asioita jotka pitää vain pystyä hoitamaan, Lassila tulitti.

– On parempia ja huonompia tapoja valmistautua kilpailuun ja nyt ikävä kyllä Suomen tapa on se huonompi.

Gomsissa kisataan yli 1300 metrin korkeudessa. Korkeisiin olosuhteisiin tottuneet keski-eurooppalaiset hiihtäjät saavat korkeissa kisoissa jo valmiiksi pienen edun pohjoismaalaisiin hiihtäjiin verrattuna ja Lassilan mukaan Suomen joukkueen majoitusvalinta vain kasvattaa tuota eroa.

Perjantain sekaviestin jälkeen muun muassa Kerttu Niskanen harmitteli maajoukkueen majoituksen tuomaa epäedullista eroa. Suomen maajoukkue majoittuu itse kisapaikkaa selvästi matalammalla.

– Kun me pohjoismaalaiset lähdemme tuonne 1300 metriin, niin se kisa on jo ihan selvästi korkealla. Kyllä se valmistautuminen on jo ennalta huonompi kuin muilla, enkä tiedä mikä järki sinne on lainkaan lähteä jos ollaan selvästi takamatkalla, Lassila ihmetteli.

– Kyllä hiihtäjille pitää mahdollistaa paras mahdollinen valmistautuminen ja parhaat mahdollisuudet menestyä. Se on itsestään selvä asia, mies latasi.

Täysin majoitus ja sen tarjoama valmistautuminen ei Lassilan mukaan poissulje menestymisen mahdollisuutta, mutta se antaa miehen mukaan jo ennakolta pienen vastuksen suomalaisille muihin verrattuna.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos