Pidetään yhteyttä

Luottokortti nopeasti 20 000 € luottorajalla – kattava vertailu

Julkaisijamainostajan tiedonanto Sivusto sisältää viittauksia kumppaniemme ja mainostajiemme sisältöihin. Saatamme saada korvauksia em. tahoilta, mikäli klikkaat sivuillamme olevia tuotelinkkejä. Mainosyhteistyöllä ei ole vaikutusta sivustomme sisältöön.

Uutisankan luottokorttivertailu

Luottokortti on helppo ja turvallinen tapa saada arkeen joustavuutta. Yleensä luottokortti tarjoaa jopa 30–60 päivää korotonta maksuaikaa, eli luotolla maksamisesta ei välttämättä aiheudu minkäänlaisia lisäkuluja. Saat vain hieman lisää maksuaikaa arjen hankintoihin. Suomessa luottokortti voi olla VISA tai Mastercard.

Nykyään luottokortin voi saada yksityishenkilönä jopa 20 000 luottorajaan asti. Yrityksillä luottoraja voi olla jopa 200 000 euroa. Lähes jokainen kotimainen pankki myöntää myös luottokortteja yli 18-vuotiaille opiskelijoille.

Kerromme tässä artikkelissa lisää luottokorteista, luotonmyöntämisen kriteereistä, koroista sekä monesta muusta tärkeästä asiasta.

Ensimmäisenä on kuitenkin luottokorttivertailu, johon olemme poimineet yli 15 parasta luottokorttia – eli tutustu tarjontaan, ja hae korttia kätevästi netissä!

Sweep Bank luottokortti

Luottoraja
8000 €
Korko
19,9%
Kuukausi- tai vuosimaksu
Ei ylläpitokuluja
Koroton maksuaika
60 päivää
Täysin virtuaalinen luottokortti

SweepBank on täysin virtuaalinen pankki, joka toimi toistakymmentä vuotta nimellä “Multitude”. Tarjolla on ilmainen pankkitili, jolle maksetaan 0,2 % korkoa. Pankin kautta voi myös hankkia ilmaiseksi virtuaalisen luottokortin.

SweepBank Mastercard tarjoaa jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Ei kuukausi- tai vuosimaksua. Luottokorttia voivat hakea yli 20-vuotiaat, joiden jatkuva työsuhde on kestänyt vähintään 4 kuukautta – ja bruttotulot ovat vähintään 1 600 € /kk.

Bank Norwegian Visa

Luottoraja
10 000 €
Korko
19,99 %
Kuukausi- tai vuosimaksu
Ei vuosimaksua
Koroton maksuaika
45 päivää
Sisältää matka- ja ostoturvavakuutuksen
Muina etuina Cashback tai CashPoint -pisteet

Bank Norwegian on norjalainen pankki, joka on perustettu vuonna 2007. Pankkipalveluita tarjotaan internetin välityksellä. Pankin tuotteista löytyy mm. vakuudeton laina jopa 60 000 euroon asti, säästötili 1,05 % korolla sekä luottokortti.

Bank Norwegian Visa on ilmainen luottokortti. Jokainen ostos kerryttää Cashback tai CashPoint-pisteitä, joita voi käyttää lentolippujen ostamiseen. Luottokorttia voivat hakea vähintään 23-vuotiaat, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Qred Visa

Luottoraja
200 000 €
Korko
1,95 % / kk
Kuukausi- tai vuosimaksu
Ei vuosimaksua
Koroton maksuaika
45 päivää
Luottokortti yritykselle
Muut edut: 1 % maksutapaetu

Qred on perustettu Tukholmassa vuonna 2015, ja seuraavana vuonna yritys laajensi toimintaansa Suomeen. Qred tarjoaa vakuudetonta yrityslainaa aina 200 000 euroon asti, jonka lisäksi tarjonnassa on myös yritysluottokortti – Qred Visa.

Qred Visa on siis tarkoitettu vain yrityksille, ainakin toistaiseksi. Jokaisesta ostoksesta saa 1 % maksutapaetua – eli 10 000 euron ostoksesta tulee vain 9 900 euron lasku. Käteistä rahaa kortilla ei voi kuitenkaan nostaa, eli se soveltuu vain maksamiseen.

OP Visa Gold

Luottoraja
2000 - 20 000 €
Korko
3 kk:n euribor + 8,95 %
Kuukausi- tai vuosimaksu
8 - 13,25 € / kk
Koroton maksuaika
35 päivää
Sisältää matka- ja ostoturvavakuutuksen
Melko laajat ostovakuutukset

Osuuspankki on Suomen suosituin pankki, yli 2 miljoonalla asiakkaalla. Luonnollisesti pankin palveluista löytyy kaikki mahdollinen – kuten vakuudettomat lainat, asuntolainat, autolainat, säästämisen ja sijoittamisen palvelut sekä monta erilaista pankki-/luottokorttia.

Osuuspankki tarjoaa tällä hetkellä kolme erilaista pankkikorttia: OP Classic, OP Gold sekä OP Platinum. Korko on monia muita luottokortteja edullisempi, mutta Osuuspankissa peritään kohtalaiset korkeat kuukausimaksut. Lisätietoja ehdoista voit lukea pankin sivuilta.

Nordea MasterCard

Luottoraja
1500 - 10 000 €
Korko
3 kk:n euribor + 9,5 %
Kuukausimaksu
4,50 € / kk
Koroton maksuaika
30 päivää
Sisältää matka- ja ostoturvavakuutuksen
Opiskelijoille hyvä luottoraja

Nordea on kansainvälinen pankki, joka on perustettu vuonna 1997. Pankilla on yhteensä yli 10 miljoonaa henkilöasiakasta sekä 600 000 yritysasiakasta. Nordea on tällä hetkellä Suomen toiseksi suosituin pankki, heti Osuuspankin jälkeen. Palveluista löytyy kaikki mahdollinen, aina asuntolainoista luottokortteihin.

Nordeassa on tällä hetkellä seitsemän (7) pankki- ja luottokorttia. Esittelemme tässä niistä suosituimman, Nordea Goldin. Nordeasta luottokorttia voi hakea myös opiskelijat, aina 2 000 euron luottorajaan asti.

DanskeBank Mastercard

Luottoraja
10 000 €
Korko
3 kk:n euribor + 7,00 %
Kuukausi- tai vuosimaksu
2,5% luottorajasta (min. 90 € / vuosi)
Koroton maksuaika
43 päivää
Sisältää matka- ja ostoturvavakuutuksen

Danske Bank on tanskalainen pankki, joka on perustettu jo vuonna 1871. Danske Bank on Tanskan suurin pankki, ja Suomessa pankilla on satoja tuhansia asiakkaita. Pankin tarjonnassa on vakuudettomia lainoja, asunto- ja autolainoja, luottokortteja sekä säästämisen ja sijoittamisen tuotteita.

Danske Bankissa on kaksi luottokorttia: Gold sekä Platinum. Luottokorko on vain 7,00 %, mikä on yksi alhaisimmista koroista tällä hetkellä. Toki molemmat kortit maksavat, ja kulu määräytyy luottorajan mukaisesti.

S-Pankki Visa

Luottoraja
800 - 10 000 €
Korko
3 kk:n euribor + 11,9 %
Kuukausi- tai vuosimaksu
Ei kuukausimaksua
Koroton maksuaika
30 päivää
Sisältää matka- ja ostoturvavakuutuksen
Muina etuina S-bonukset sekä 0,5 % maksutapaetu

S-Pankki on perustettu vuonna 2007, ja nykyään pankilla on huikeat 3,1 miljoonaa asiakasta – toki osalla asiakkaista on vain S-etukortti. Pankin palveluista löytyy kuitenkin myös asunto- ja autolainat, kulutusluotot sekä esimerkiksi luottokortti.

S-Pankin tarjoama Visa Credit/Debit on omistaja-asiakkaille ilmainen. Maksaessa kortilla saa tietysti S-Bonusta sekä 0,5 % maksutapaetua. Luottokortin voi saada yli 18-vuotiaat, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Aktia luottokortti

Luottoraja
7000 €
Korko
3 kk:n euribor + 8,50 %
Kuukausimaksu
15 € / kk
Koroton maksuaika
45 päivää
Sisältää matka- ja ostoturvavakuutuksen
Voit käyttää luottokorttia mobiilisovelluksella

Aktia on vuonna 1825 perustettu pankki, jolla on yli 40 000 osakkeenomistajaa. Pankin palveluista löytyy kaikki mahdollinen – kuten asuntolainat sekä luottokortit. Luottokortteja on useita, sekä perinteisiä että digitaalisia. Aktia on viime vuosina panostanut juurikin digitaalisten palveluiden tarjoamiseen.

Esittelemme tässä Aktia Digital Credit -luottokortin, joka on mielenkiintoinen valinta, alhaisen koron ja kuukausikulun ansiosta. Luottokorttia voivat hakea kaikki yli 18-vuotiaat, joilla on hyvä maksuhistoria sekä säännölliset tulot.

Säästöpankki Visa

Luottoraja
4000 - 20 000 €
Korko
3 kk:n euribor + 10,50 %
Kuukausimaksu
3 € / kk
Koroton maksuaika
30 päivää
Sisältää matka- ja ostoturvavakuutuksen
Etuna myös Finnair Plus -pisteet

Suomessa on tällä hetkellä 15 säästöpankkia, jotka ovat osa Säästöpankkiryhmää. Näiden lisäksi on ryhmästä eronneet Aktia sekä Oma Säästöpankki. Säästöpankilla kuitenkin tarkoitetaan näitä 15 pankkia, jotka kuuluvat yhteisen katon alle. Tarjolla on pankkipalvelut, kuten asunto- ja autolainat, kulutusluotot sekä luottokortti.

Säästöpankki Visa Gold on kaikkein suosituin luottokortti. Kortti on verrattain edullinen, eikä korkokaan ole markkinoiden korkein. Opiskelijat voivat hakea luottokorttia 2 000 euron luottorajaan asti, kunhan 50 % opinnoista on suoritettuna.

Handelsbanken Platinum

Luottoraja
Sopimuksen mukaan
Korko
3 kk:n euribor + 10,00 %
Vuosimaksu
70 € / vuosi (Platinum-paketti 320 € / vuosi)
Koroton maksuaika
30 päivää
Matka- ja ostoturvavakuutus
Rajaton Lounge Key -etuus

Handelsbanken on ruotsalainen pankkikonserni, joka on perustettu vuonna 1871. Kyseessä on kansainväilisesti massiivinen pankki, yli 10 000:lla työntekijällään. Suomessa asiakkaita on kuitenkin verrattain vähän. Handelsbankenin valikoimasta löytyy lainoja, säästämisen ja sijoittamisen palveluita sekä perinteiset pankkipalvelut.

Handelsbanken tarjoaa useita pankkikortteja, joista suosituin on Platinium. Kortti kuuluu osaksi Platinum-pakettia, joka on kohtalaisen tyyris. Käyttäjänä saat kuitenkin paljon etuuksia, kuten rajattoman Lounge Key -etuuden. Luottokorttia voi hakea yli 18-vuotiaat, joilla on säännölliset tulot.

Kuka voi hakea ja saada luottokortin?

Luottokortin myöntämisen kriteerit ovat huomattavasti kevyemmät, kuin vakuudettomien kulutusluottojen. Vaikka lainasummat olisivat samat, luottokortin saa helpommin. Kaikki halukkaat eivät kuitenkaan saa luotollista pankkikorttia.

Kotimaiset pankit edellyttävät yleensä vähintään 18 vuoden ikää. Netissä toimivat pankit vaativat usein 20–23 vuoden ikää.

Luottotiedot tulee aina olla kunnossa, ja maksuhistorian tulee olla hyvä. Säännölliset tulot vaaditaan palkasta tai eläkkeestä. Suurin osa pankeista tarjoaa erikseen luottokortin opiskelijoille, jolloin opinnoista tulee olla suoritettuna vähintään puolet.

Luottokortin saamisen peruskriteerit:

1 18-vuoden ikä

Hakijalla tulee olla yleensä vähintään 18-vuoden ikä. Joskus 20–23 vuoden ikä vaaditaan

2 Ei maksuhäiriömerkintöjä

Hakijalla ei saa olla julkisia maksuhäiriömerkintöjä, eli luottotiedot tulee olla kunnossa.

3 Säännölliset tulot

Hakijalla tulee olla
säännölliset tulot palkasta tai eläkkeestä ja hyvä maksukyky.

4 Opiskelijan luottokortti

Opiskelijoille omat luottokortit, jolloin vähintään 50 % opinnoista tulee olla suoritettuna.

Mikä on paras luottokortti?

Paras luottokortti löytyy vertailemalla pankkeja sekä luottolaitoksia. Oman kotipankki ei välttämättä tarjoa parasta luottokorttia, vaikka olisit pankin luottoasiakas. Nykyään moni kansainvälinen pankki tarjoaa luottokortteja jopa ilman kuukausi- tai vuosimaksua.

Suosittelemme aina huomioimaan kiinteät kuukausi- ja/tai vuosimaksut. Kaikkein pienin luottokorko ei välttämättä takaa halvinta luottokorttia.

On varsin yleistä, että kotimaisilla pankeilla on alhainen korko. Vuodessa kortille tulee kuitenkin hintaa satoja euroja, vaikka sitä ei käyttäisi ollenkaan.

Jos käytät luottokorttia silloin tällöin tai haluat pitää sen ns. varalla, on kortin hankkiminen kaikkein järkevintä jostakin netissä toimivasta pankista – kuten Bank Norwegianista, SweepBankista tai Komplett Bankista. Jos luottoa käyttää päivittäin, voi edullisin vaihtoehto löytyä omasta kotipankista.

Mikä on paras luottokortti?

Aiheutuuko luottokortista kustannuksia?

Lähdetään liikkeelle pankin perimästä luottokorosta. Suomen lain mukaan kulutusluotoissa, osamaksuissa sekä luottokorteissa saa olla enintään 20 %:n nimelliskorko. Luottokortissa ei saa siis olla tuota suurempaa luottokorkoa.

Halvimmillaan pankin perimä marginaali on 7 %:n tietämillä, ja korkeimmillaan 19,99 %. On kuitenkin syytä huomioida kuukausi- ja vuosimaksut. Yleensä pienemmällä korolla kortti tulee maksamaan jopa yli 100 euroa vuodessa. Luottokortti voi olla myös ilmainen, mutta silloin korko on yleensä 10–20 %:n välissä.

Tyypillisesti korotonta ja kulutonta maksuaikaa on 30–60 päivää. Oikeastaan jokainen pankki tarjoaa joustavuutta luottokortilla maksamiseen. Korosta ei siis tarvitse huolehtia, jos maksat luottokorttivelan pois määräaikaan mennessä.

Missä paikoissa luottokorttia voi käyttää?

Luottokorttia voi käyttää oikeastaan missä tahansa liikkeessä tai palvelussa, jossa ylipäätänsä hyväksytään korttimaksut. Esimerkiksi Visa sekä Mastercard toimivat yli 25 miljoonassa myyntipisteessä ympäri maailmaa.

Yleensä luottokorteissa on ns. “ostoturva”, joka suojaa käyttäjää väärinkäytöiltä. Mikäli verkko-ostos ei koskaan saavu perille, voit saada rahasi takaisin.

Luottokortilla voi myös nostaa käteistä rahaa Suomessa sekä ulkomailla. Siitä kuitenkin aiheutuu hinnaston mukainen kuluerä. Luottokortilta voi myös siirtää rahaa omalle käyttötilille, ja käyttötililtä takaisin luotolle.

Luottokorttia voi käyttää esimerkiksi:

 • Netissä maksamisessa
 • Kaupoissa ja kivijalkaliikkeissä
 • Ulkomailla eri liikkeissä
 • Lentokoneessa

Onko luottokortin käyttämisessä mitään riskejä?

Karkeasti voidaan sanoa, että luottokortissa on kaksi riskiä: eläminen yli omien varojen sekä korkojen mahdollinen nousu.

Suurin riski luottokortin kanssa on, että käytät luottoa liikaa. Eläminen tapahtuu pitkälti velaksi, ja luottokorttivelkaa lyhennetään sitten jatkuvalla syötöllä. Siitä voi aiheutua tietyllä tapaa jopa velkakierre, jos luottoraja on kymmeniä tuhansia euroja.

Toinen riski piilee euriborin muutoksissa. Yleensä luottokortit ovat sidottu 3 kk:n euriboriin, eli korkoprosentti voi nousta oikeastaan koska tahansa. Esimerkiksi vuoden 2022 syksyllä nähtiin, että korot nousivat noin 4 %. Se tekee ison lisän kuukausierään.

Luottokortti riskit

Yhteenveto luottokorteista: hyvät ja huonot puolet

Luottokortin ideana on tuoda joustavuutta arkeen. On varsin yleistä, että luottokorttia käytetään juuri ennen palkkapäivää. Luottokorttivelan voi maksaa sitten pois ilman korkokuluja, yleensä aikaa on 30–60 päivää.

Luottokortin käyttäminen on myös järkevää verkko-ostoksissa, koska yleensä kortin ominaisuuksiin kuuluu ostoturva.

Nykyään nimelliskorko saa olla maksimissaan 20 %. Jokainen pankki tarjoaa vähintään yhden luottokortin, jonka saaminen on kohtalaisen helppoa. Kunhan olet täysi-ikäinen ja luottotiedot ovat puhtaat, ei luottokortin saamisessa pitäisi olla ongelmia.

Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että luottokorttivelka tulee maksaa. Liiallinen “Visan vinguttaminen” voi kostautua, eli käytä luottokorttia järkevästi.

Hyvät puolet Hyvät puolet
 • Luottokortti tuo joustavuutta arkeen.
 • Korotonta ja kulutonta maksuaikaa on yleensä 30–60 päivää.
 • Korkokaton ansiosta luottokorko saa olla maksimissaan 20 %.
 • Jokainen pankki tarjoaa vähintäänkin yhden luottokortin.
 • Jopa opiskelijat voivat saada luottokortin.
Huonot puolet Huonot puolet
 • Luotolla eläminen voi “koukuttaa” elämään yli omien varojen.
 • Jos luottoa ei maksa 30–60 päivässä, korot ja kulut alkavat juoksemaan.
 • Luottokorttia ei yleensä saa, jos on maksuhäiriömerkintöjä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä