Pidetään yhteyttä

Talviurheilu

Tämä selitys ei uponnut – Näin Venäjän taitoluistelusensaatio yritti selitellä dopingkäryään

Kamila Valijeva kärysi dopingin käytöstä Pekingin vuoden 2022 olympialaisten aikaan
AOP

Kamila Valijevan selitykset kielletystä aineesta dopingtestissä eivät uponneet urheilun kansainväliselle välitystuomioistuimelle.

Venäjän taitoluistelun teinisensaatio, Kamila Valijeva, sai viime viikolla neljän vuoden kilpailukiellon käryttyään kielletyn aineen käytöstä Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten alla.

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS julkaisi keskiviikkona tapauksesta selvityksen, jossa paljastui muun muassa tavat, joilla nuori venäläistähti yritti selitellä kiellettyä ainetta kehossaan.

Vuosien mittaan on dopingin käytöstä kärynneiden urheilijoiden suusta kuultu mitä kummallisempia selityksiä, eikä Valijevan tilanne ollut erilainen.

Teinitähti nimittäin yritti selittää, että hänen positiivinen dopingtestinsä saattoi johtua mansikkajälkiruoasta, jonka hänen isoisänsä valmisti samalla leikkuulaudalla, jolla hän murskasi pillerinsä.

Toinen venäläistähden selitys oli että hän olisi käyttänyt samaa juomalasia, jota tämän isoisä oli käyttänyt lääkkeen liuottamiseen ja näin juonut vahingossa lääkettä. Nuorukainen epäili myös, että hän ruokaansa tai juomaansa olisi kenties sabotoitu.

– Näin muutaman kerran vahingossa, että hän murskasi pillereitä veitsellä ja liuotti ne lasiin ja otti ne. Joten olen saattanut juoda samasta lasista tai siellä kotona olen saattanut syödä jotain samalta leikkuulaudalta, Valijevan selitteli antamassaan lausunnossa.

Selitykset eivät kuitenkaan menneet läpi ja CAS totesi selvityksessään, että Valievan selityksiä ”ei vahvistettu millään konkreettisella todisteella”.

Valijeva voitti Venäjän kanssa Pekingissä joukkueolympiakultaa, joka nuoren naisen dopingkäryn vuoksi himmeni pronssiksi. Nyt 17-vuotias Kalijeva oli dopingkäryn aikaan vasta 15-vuotias.

Lähde: BBC Sport

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos