Pidetään yhteyttä

Formula 1

Valtteri Bottaksen tavoite aika-ajoissa jäi kauas: “Yksi positiivinen asia päivässä…”

Valtteri Bottaksen vauhti hyytyi Barcelonan aika-ajoissa
AOP

Barcelonassa ajettiin lauantaina aika-ajot. Valtteri Bottas ei löytänyt hyvää kulkua ja pääsee sunnuntain osakilpailuun lähtöruudusta 16.

Valtteri Bottas enteili perjantain harjoitusten perusteella, että Alfa Romeon autot voisivat olla lauantain aika-ajoissa jopa Q3:ssa. Bottaksen osalta tavoite jäi kuitenkin kauas ja aika-ajot tyssäsivät heti Q1:seen.

– En tuntenut oloani yhtä mukavaksi kuin aiemmin viikonloppuna, Bottas kertasi päivää Alfa Romeon sivuilla.

Perjantain harjoituksissa Bottaksen vauhti vaikutti todella lupaavalta ja mies intoili itsekin, että tallin tekemät säädöt ja muutokset tuntuivat ja näkyivät myös radalla. Lauantaina vaihtelevat sääolot sekä ruuhka radalla vaikeuttivat kuitenkin Bottaksen suorittamista.

– Voimme ottaa yhden positiivisen asian tästä päivästä: viime viikolla tekemämme parannukset näyttävät toimivan, tunsin eron harjoituksissa.

– Valitettavasti aika-ajot ei oikein edusta sitä, missä tilanteessa automme oikeasti on. Tänään oli melko hankalaa, enkä koskaan löytänyt samaa pitoa kuin harjoituksissa.

Bottas joutui ns. välikierroksellaan pysähtymään pitkäksi aikaa päästääkseen aika-ajo suorituksia ajavia autoja ohitseen. Mies epäilikin, että pitkä stoppi laski renkaiden lämpötilaa niin, että myös pidon löytäminen vaikeutui.

– Tunsin paljon liukumista, mikä oli sääli, koska luulin todella, että meillä oli täällä hyvää potentiaalia.

Suomalainen pysyy kuitenkin edelleen optimistisena Alfa Romeon mahdollisuuksista. Top 10 -sijoitukset ovat Bottaksen mukaan täysin saavutettavissa ja sitä mies lähteekin sunnuntain osakilpailussa tavoittelemaan.

– Olen varma, että voimme taistella ja edetä ja mahdollisesti päästä kymmenen parhaan joukkoon.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos