Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

Oletko hermostunut kuljettaja? Näin valitset sopivan auton

Oletko hermostunut kuljettaja? Näin valitset sopivan auton
Pixabay

Hermostunut kuljettaja voi kokea ajamisen lamaannuttavaksi, olipa kyseessä päivittäinen työmatka tai satunnainen ruokakauppareissu.

Miten voit voittaa hermostuneisuuden? Kannattaa valita sopiva auto. Helppokäyttöinen auto auttaa rakentamaan itseluottamusta ja pitämään hermostuneisuuden loitolla. Tässä on joitain asioita, joita sinun kannattaa harkita valitessasi autosi.

Älä valitse huonokuntoista autoa

Jotkut saattavat neuvoa sinua ostamaan vanhan ja arvottoman auton, jotta et huolehtisi sen vahingoittamisesta yhtä paljon kuin uuden auton kanssa. Vaikka kalliimman auton omistaminen voi lisätä hermostuneisuutta, ei ole järkevää ajaa huonokuntoisella autolla.

Suurin osa hermostuneisuudestasi johtuu epävarmuudesta kyvystäsi ajaa autolla kiireisellä tiellä, ja tilannetta vain pahennetaan, jos ajat epäluotettavalla ja vaikeasti hallittavalla ajoneuvolla, joka on altis rikkoutumisille. On paljon parempi idea hankkia helposti ajettava ja hyväkuntoinen auto.

Hanki käytetty auto

Vanhat ja vaurioituneet autot eivät ole hyvä valinta, mutta luotettava käytetty ajoneuvo sen sijaan voi olla hyvä idea. Varmista, että ostat auton luotettavalta käytetyn auton jälleenmyyjältä ja tutustu auton täydelliseen historiaan ennen ostopäätöksen tekemistä. Jos mahdollista, ota automekaanikko mukaasi katsomaan autoa ja tarkistamaan moottorin kunto sekä mahdolliset vauriot.

Hanki pieni auto

Jotkut suosittelevat hermostuneille kuljettajille suurempia autoja, kuten nelivetoja, sillä niiden uskotaan antavan turvallisemman tunteen ja lisäävän itseluottamusta. Vaikka tässä voi olla jonkin verran totuutta, on paljon todennäköisempää, että suuri ajoneuvo on vaikeampi hallita, vaikeampi pysäköidä ja liian tehokas tarpeisiisi.

Useimmilla automerkeillä on pienempiä malleja, jotka sopivat täydellisesti kiireiseen liikenteeseen ja ahtaisiin tiloihin. Esimerkkejä tästä ovat Ford Ka, Nissan Micra, VW Polo, Vauxhall Corsa ja Renault Clio.

Valitse automaattivaihteisto

Jotkut saattavat nauraa automaattivaihteistolla ajaville, mutta hermostuneelle kuljettajalle on todellinen helpotus, kun autossa ei tarvitse vaihtaa vaihteita jatkuvasti. Tämä mahdollistaa keskittymisen enemmän tieolosuhteisiin ja ympärillä liikkuvaan liikenteeseen, mikä on ehdottomasti hyvä asia itseluottamuksen rakentamisessa.

Jos olet huolissasi siitä, että automaattiohjaus ei tarjoa ”todellista” ajokokemusta, muista, että voit aina vaihtaa ajoneuvoa, kun tunnet olosi mukavaksi omilla ajotaidoillasi.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos