Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

Autotalli: Mercedes EQA on näppärä pieni sähköauto

Autotalli: Mercedes EQA on näppärä pieni sähköauto
Pixabay

Mercedes-Benz EQA on pieni sähköauto, joka tarjoaa pitkän toimintamatkan ja ylellisen ajokokemuksen. Tämä kompakti sähköauto on osa Mercedes-Benzin laajenevaa sähköautomallistoa, joka vastaa kasvavaan kysyntään ympäristöystävällisemmistä ajoneuvoista. EQA:ssa yhdistyvät Mercedeksen insinööritaidot ja laadukkaat materiaalit, jotka takaavat ajomukavuuden ja luotettavuuden.

Uudistunut EQA tarjoaa entistä pidemmän toimintamatkan

Mercedes-Benz on päivittänyt EQA-mallistonsa, kertoo Autotalli.com. Uusimpien versioiden toimintamatka on merkittävästi parantunut. Alkuperäisen EQA 250-mallin WLTP-toimintamatka oli 424 kilometriä, mutta päivitetty EQA 250+ tarjoaa jopa 557 kilometriä toimintamatkaa. Tämä on huomattava lisäys ja osoitus sähköautojen kehityksen edistymisestä.

Nelivetoisissa EQA 300 ja EQA 350 -malleissa parannus toimintamatkassa on maltillisempi, mutta silti merkittävä. Nelivetoisissa malleissa on pienempi akku, mutta aerodynamiikan viilauksilla ja neljällä ylimääräisellä kilowattitunnilla on saatu aikaan parannusta toimintamatkassa.

Mercedes-Benzin EQA tarjoaa laadukkaan ja ylellisen ajokokemuksen. Auton viimeistely on huippuluokkaa, ja materiaalit ovat korkealaatuisia. Mercedeksen tunnusomainen laadun tuntu välittyy jokaisesta yksityiskohdasta. Ratin pyörittely on täysin stressitöntä, ja auto käyttäytyy vakaasti vajaavetoisuudestaan huolimatta. Alusta on mukava ja tarjoaa hyvän ajomukavuuden.

Takapenkillä matkustaminen voi olla hieman ahtaanlaista jalkatilan puutteen vuoksi, mutta muuten istuimet ovat mukavat. Auton varustelutaso voi olla erittäin runsas, ja lisävarusteet kuten Burmesterin audiojärjestelmä ja urheiluistuimet tarjoavat ylellisyyttä ja mukavuutta. Mercedeksen EQA:ssa on myös jarrutusenergian talteenotto, jonka avulla auton akkua voidaan ladata jarrutuksen aikana.

Tehokas ja taloudellinen sähkömoottori

Mercedes-Benz EQA 250+ on varustettu kestomagneettimoottorilla, joka tuottaa 140 kilowattia (190 hevosvoimaa) tehokkuutta. Moottori tarjoaa vääntömomenttia 375 newtonmetriä, mikä takaa hyvän suorituskyvyn. Auton kulutus on erittäin kohtuullinen, ja se on varustein noin 14,5 kilowattituntia sadalla kilometrillä. Tämä takaa pitkän toimintamatkan ja taloudellisen ajon.

Akku ja latausmahdollisuudet

Mercedes-Benz EQA:ssa on 70,5 kilowattitunnin litiumioniakku, joka tarjoaa hyvän toimintamatkan. Akun lataaminen on helppoa ja nopeaa, ja autossa on CCS-latauspistoke. Vaihtovirtalatauksessa 0-100% akun lataaminen vie noin 5 tuntia ja 45 minuuttia 11 kilowatin latausteholla. Tasavirtalatauksessa 10-80% akun lataaminen on mahdollista noin 30 minuutissa. Maksimilatausteho tasavirtalatauksessa on 100 kilowattia.

Tulevaisuuden ennustaminen ja älykkäät ominaisuudet

Mercedes-Benz EQA:ssa on älykkäitä ominaisuuksia, jotka auttavat kuljettajaa ennakoimaan tulevaisuutta. Autossa on toimintamatka-arvio, joka auttaa kuljettajaa suunnittelemaan matkaansa. Navigaattorin avulla auto ottaa huomioon esimerkiksi sääolosuhteet ja antaa ennusteita matkan kestosta. Lisäksi EQA lähettää tietoa pilveen, josta se jaetaan muiden autojen kanssa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi varoitusten jakamisen liukkaista tieosuuksista tai muista vaaratilanteista.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos