Pidetään yhteyttä

Viihde

Scarlett Johanson haastoi Disneyn oikeuteen – Luvassa melkoinen oikeudenkäynti

Scarlet Johansson haastoi Disneyn oikeuteen
AOP

Kyseessä ei ole mikään pikku juttu, sillä näyttelijä Scarlet Johansson syyttää Disneya sopimusrikkomuksesta. Kysymys on Disneyn päätöksestä julkaista Black Widow-elokuva Disney Plus-kanavalla samaan aikaan, kun elokuva pyörii elokuvateattereissa. Marvel-elokuvan pääosaa näyttelee juuri Scarlet Johansson.

Torstaina Johanssonin asianajajat nostivat syytteet Los Angelesin Korkeimmassa Oikeudessa, kun Disney oli päättänyt lopettaa elokuvan esittämisen pelkästään elokuvateattereissa. Suurin osa Johanssonin palkkiosta on sidottu nimenomaan lipputuloihin, ja niiden osuessa tiettyihin vertailuarvoihin nousisivat myös tulojen bonukset huomattavasti.

– Disney on tietoisesti rikkonut Marvelin ja Johanssonin välistä sopimusta, ilman perusteluja, jotta Johansson ei saisi täysimääräistä hyötyä Marvelilta, syytteessä kerrotaan.

Black Widow on tienannut lipputuloilla tähän mennessä vain 319 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti eikä se sillä summalla ole nousemassa lähellekään aikaisempien Marvel-elokuvien tuloja. Tähän voi toki vaikuttaa koronapandemian aiheuttamat ongelmat elokuvateattereiden yleisessä toiminnassa.

Marvel on Disneyn tytäryhtiö, joten asianajajat uskovat Disneyn tahallaan rikkoneen sopimusta. Alan tärkein järjestö National Theatre Owners Association on huomauttanut, että Disney tulee tämän päätöksensä ansiosta tienaamaan tuloja elokuvasta koko sen elinkaaren ajan.

Ilmoitus elokuvan saapumista suoratoistopalveluun vie tietenkin myös fanit pois elokuvateattereista, joten tulot itse näyttelijättären kannalta tulevat heikkenemään entisestään. Uutisesta ensimmäisenä kertonut Wall Street Journal uskoo, että päätös voi johtaa jopa 50 miljoonaan menetettyyn bonukseen Johanssonin osalta.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka elokuvajätti meinaa selvitä tällaisesta sopimusrikkomuksesta ja minkälaiset sanktiot ovat tiedossa.

Lähde: Variety

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos