Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Aurora Estaten omistajat latelivat totuuksia Sanna Marinille: ”Ymmärrättekö mitä kaikki tämä on meiltä vaatinut?”

Aurora Estaten omistajat latelivat totuuksia Sanna Marnille: "Ymmärrättekö mitä kaikki tämä on meiltä vaatinut?"
AOP

Sirly Ylläsjärven ja Heidi Seikkulan perustama luksusmatkailuun keskittyvä hotelli Aurora Estate on sijainnut Ylläsjärven rannalla jo viisi vuotta. Koronaepidemia on kuitenkin ollut myös vaikeaa aikaa heille.

He päättivät kirjoittaa avoimen kirjeen pääministeri Sanna Marinille, jonka koronarajoitukset ovat olleet epäloogisia.

”Arvoisa pääministeri.

Haluan lähettää henkilökohtaiset terveiset Suomen Lapista. En tiedä oletteko tietoisia, mutta ”Matkailun aikaansaama arvonlisäys eli jalostusarvo oli vuoden 2019 ennakkotietojen mukaan 5,3 miljardia euroa, joka on 2,7 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta. Muihin teollisuudenaloihin verrattuna matkailu on samaa kokoluokkaa kuin metsäteollisuus ja suurempi kuin elintarviketeollisuus.” Lähde Business Finland

Meillä täällä Lapissa matkailu on sesonkiluontoista joka keskittyy jouluun, hiihtolomiin, pääsiäiseen sekä ruskaan. Olette vieneet meiltä kahdesti pääsiäisen ja hiihtolomat, nyt vielä uuden vuoden, juuri kun olemme saaneet itsemme jaloilleen, ilman teidän apua.

Ymmärrämme teidän vaikean työn ja vastuun, mutta emme ymmärrä, miksi vuodesta toiseen teette yhtä epäreiluja ja vääriä päätöksiä koronan hallintaan jotka pääosin kohdistuvat ravintoloihin. MaRa on pyytänyt Teiltä faktaa kahdelta vuodelta, jossa näytetään korona epidemian leviävän juuri ruokaravintoloista. Ette ole sellaista pystynyt toimittamaan.

Olisiko meidän aika helpottaa niiden elämää jotka ovat kahden vuoden aikana tehneet kaiken mahdollisen jota olet meiltä pyytänyt. Olemme sulkeneet, olemme ottaneet rokotukset, olemme käyttäneet maskeja kesähelteillä niin, että henkilökunta on voinut todella huonosti, olemme ottaneet koronapassin käyttöön, peräti 5 päiväksi kun päätitte vetää sen taas pois. Nyt me ehdotamme seuraavaa:

Me pidämme meidän 50 paikkaisen ravintolan auki, mutta tarjoamme kaikille ruokailijoille korona pikatestit ja pidämme rokotepassit käytössä. Suljemme ravintolan viimeistään klo 22:00. Tarjoilemme kaiken ruuan ja juoman pöytiin, käytämme maskeja, pöydissä on käsidesit.

Tarkoituksena on toimia vastuullisesti, jotta työntekijämme, jotka ovat juuri aloittaneet työnsä täällä Suomen Lapissa, voisivat tulla töihin työvuorolistan mukaan. Toivomme, että tilannetta arvioitaisiin koko Suomen mukaan, otettaisiin myös meidätkin huomioon täällä pohjoisessa.

Kaikella kunnioituksella, pelkkä ilmoitus ei enään mene meiltä läpi. Varsinkin kun meille Lappiin määrättiin koronapassi käyttöön lauantaina ja sen pois vetämisestä ilmoitettiin keskiviikkona. Miten voimme, enään luottaa siihen, että päätökset tehdään meidän parhaaksi? Ymmärrättekö mitä kaikki tämä on meiltä vaatinut?

Samaan aikaan Kittilään saapuvat lentokoneet ovat viimeistä paikkaa myöden täynnä, kaupat ovat aivan tukossa, Alkossa jonot ulos asti. Mutta me, pieni hotelli Ylläsjärven rannalla jossa 50 paikkainen ravintola, 7 huonetta, käytämme koronapassia ja joudumme kuitenkin lopettamaan anniskelun jo klo 17:00. Miksi? Uuden vuoden aattona, sen sijaan, että ihmiset olisivat ruokaravintoloissa syömässä ja juhlistamassa, käyvät he ruoka kaupassa, Alkossa ja kerääntyvät sitten mökkeihin, ilman mitään valvontaa. Ihmiset ovat jo täällä, he ovat varanneet lomansa ja tehneet suunnitelmansa. Ravintoloiden sulku ei ole ratkaisu, pikatestit ja koronapassi ehkä saattaisivat toimia.

Sirly Ylläsjärvi ja Heidi Seikkula
Aurora Estate oy
23.12.2021
Ylläsjärvi”

Tiukemmat rajoitukset

Hallitus päätti tiistaina (21.12.) uusista rajoituksista vaikeutuneen koronatilanteen suitsimiseksi. Tiistaista (28.12.) alkaen rajoitukset tiukentuvat entisestään kolmeksi viikoksi. Ensi viikosta lähtien ravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 17:00 ja suljettava ovensa kello 18:00.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos