Pidetään yhteyttä

Jalkapallo

FIFA vahvisti vuoden 2034 MM-kisojen isäntämaan – Raivo repesi välittömästi

FIFA
AOP

Saudi-Arabia isännöi jalkapallon vuoden 2034 MM-kisoja. FIFA vahvisti tiedon maan kisaisännyydestä tiistai-iltana.

Tieto Saudi-Arabian kisaisännyydestä on otettu ristiriitaisin tuntein vastaan, joskin sitä osattiin odottaa. FIFA ilmoitti, ettei vuoden 2034 kisoille ollut muita hakijoita, joten kisaisännyys myönnettiin kriteerit täyttävälle Saudi-Arabialle. Vuoden 2030 MM-kisojen isännyyden jakavat Marokko, Portugali, Espanja, Uruguay, Argentiina ja Paraguay.

Saudi-Arabian viime vuosien hurjat investoinnit huippu-urheiluun tiedettäessä, ei lienyt kenellekään yllätys, että maa jalkapallon MM-kisoja havitteli.

Saudi-Arabian pro liiga haluaa haastaa tulevaisuudessa Euroopan kärkiliigoja ja maa onkin haalinut viime aikoina Euroopasta monia supertähtiä kuten Karim Benzeman, N’Golo Kanten, Neymarin, Cristiano Ronaldon sekä Sadio Manen.

Jalkapallon lisäksi Saudi-Arabiassa havitellaan muidenkin lajien kärkeä ja rahaa onkin lapioitu esimerkiksi golfin LIV-kiertueeseen, Formula 1:seen sekä nyrkkeilyyn.

Vaikka Saudi-Arabian kunnianhimo urheilumaailman huiputtamisesta onkin parhaillaan kova, on tieto MM-kisojen järjestämisessä maassa suututtanut monet. Päällimmäisenä keskustelussa ovat huolet maan ihmisoikeuskysymyksistä. Saudi-Arabiassa esimerkiksi naisten sekä seksuaalivähemmistöjen asema on turvaton ja homoseksuaalisuus laissa kiellettyä.

Lisäksi pelaajien hyvinvointi ja turnauksen ajankohta ovat herättäneet huolta. Saudi-Arabian yli 40-asteinen kesä ei sovellu huippujalkapalllon pelaamiseen, joten turnaus tullaan mitä luultavimmin järjestämään Qatarin tavoin talvella.

Mikäli upotus ei näy, näet sen täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos