Pidetään yhteyttä

Jalkapallo

EIF nousi Veikkausliigaan – Liigan pomon kommentit suututtivat futisfanit

Ekenäs IF nousi Veikkausliigaan
AOP

Tammisaarelainen Ekenäs IF voitti maanantaina TPS:n Turussa 1-3 ja varmisti samalla nousunsa Veikkausliigaan. Seuran nousua on kuitenkin varjostanut keskustelu joukkueen ensi kauden kotipeleihin liittyen.

Vielä ei nimittäin tiedetä, nähdäänkö Veikkausliiga-pelejä Tammisaaressa lainkaan ensi kaudella. Ei, mikäli liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaata on uskominen.

– EIF:n osalta voi sanoa varmasti, että Tammisaaressa ei voida pelata missään nimessä, Marjamaa tylytti.

EIF:n stadionin olosuhteet eivät Marjamaan mukaan vastaa liigan lisenssivaatimuksia, eikä siellä siksi voitaisi ensi kaudella pelata. Marjamaa väläytteli vaihtoehdoksi, että EIF pelaisi kotiottelunsa “evakossa”, eli jonkin toisen seuran stadionilla, missä olosuhteet vastaavat liigan vaatimuksia.

Marjamaan kommentit ovat suututtaneet monia faneja, jotka ovat osoittaneet pettymyksensä muun muassa viestipalvelu X:ssä. Monien fanien mukaan Veikkausliigan jyrkkä kanta peleihin Tammisaaressa vie lajista aitoa tunnelmaa ja fanikulttuuria.

– Eikö futis ole kuitenkin tehty hienoista tarinoista? Ei siitä, että pikkukaupungin seura vetää evakossa yli 100km päässä, eräs fani ihmetteli.

Monet muistuttivat myös, ettei tälläkään hetkellä kaikkien Veikkausliigan stadionien olosuhteet aivan priimaa ole.

– Niin kauan kuin Tapiolassa pelataan putkikatsomoiden keskellä ja Järvenpäässä hallissa, on turha mussuttaa jostain kuppipenkeistä tai katetuista istumapaikoista, toinen fani totesi X:ssä.

EIF Fotboll Ab:n hallituksen puheenjohtaja Magnus Illman kertoi, että seurassa ollaan valmistauduttu nousuun jo hetken aikaa ja suunnitelmat stadionin remontoimiseksi on tehty. Se, riittääkö se Veikkausliigalle, jää nähtäväksi.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos