Pidetään yhteyttä

Jääkiekko

Latvia räjäytti Nokia Areenan! – Uskomaton tuhkimotarina sai arvoisensa päätöksen

Latvia voitti MM-kisoissa pronssia
AOP

Latvia juhli hurmiollisen Nokia Areenan yleisön edessä historiansa ensimmäistä arvokisamitalia voittamalla Yhdysvallat MM-kisojen pronssiottelussa.

Jos kalliit liput ja Leijonien hieman epäröivät peliotteet saivat hetkittäin Suomen peleissä tunnelman laskemaan, ei siitä ollut Nokia Areenalla sunnuntain pronssipelissä tietoakaan. Latvialaiset saapuivat kannustamaan omiaan pronssiotteluun ja toivat kunnon karnevaalitunnelman mukanaan.

Nokia Areena olikin ratketa liitoksistaan, kun latvialaiset, ja varmasti kaikki muutkin areenan fanit yhdysvaltalaisia lukuun ottamatta, kannustivat omiaan.

Ottelu aloitettiin rytinällä ja heti ensimmäisessä erässä mätettiin neljä maalia – kaksi kumpaankin päätyyn. Toisessa erässä hieman katseltiin, joskin Yhdysvallat oli hieman niskan päällä. Kolmannessa testattiin sitten molempien joukkueiden paineensietokykyä.

Yhdysvallat siirtyi kolmannessa erässä Matt Coronaton maalilla johtoon. Välierän tavoin Yhdysvaltojen nuorelle joukkueelle oli kuitenkin kylmä suihku tiedossa, sillä Latvia tasoitti ottelun Kristians Rubinsin osumalla noin viisi minuuttia ennen loppua.

Pronssimitalit ratkottiin lopulta jatkoajalla, johon Latvia tuli tulisesti. Jatkoaika ei ehtinyt vanhentua kuin vajaa kaksi minuuttia, kun Rubins sivalsi kiekon Yhdysvaltojen verkkoon ja Latvian juhlat pääsivät alkamaan.

– En pysty pukemaan tunnetta sanoiksi. Tiesimme, että pystyisimme tähän, mutta kaikki nämä tunteet ja fanit, jotka ovat tukeneet meitä – tämä on epätodellista, Rubins iloitsi ottelun jälkeen haastattelussa.

Ensimmäistä kertaa historiassaan MM-kisojen mitalipeleissä pelaava Latvia juhli Nokia Areenalla siis historiallista arvokisamitalia, jonka merkitys oli jokaisen pelaajan ja fanin kasvoilta nähtävissä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos