Pidetään yhteyttä

Jääkiekko

Aleksander Barkov historiallisessa asemassa pudotuspeleissä – Taistelu Stanley Cupista huipentuu finaaleihin

Aleksander Barkov kipparoi Florida Panthersia NHL.n finaaleissa
AOP

NHL-kausi huipentuu Stanley Cup -finaalisarjaan, joka starttaa Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna.

Aleksander Barkovin kipparoimalla Florida Panthersilla on mahdollisuus historialliseen ensimmäiseen Stanley Cup mestaruuteen, mutta edessä seisoo kivenkova Vegas Golden Knights. Kuten Kiekkofani uutisoi, on Golden Knights pelannut pudotuspeleissä todella vahvasti ja tulee olemaan kova testi Barkovin Panthersille.

Barkov on Panthersin kapteenina ensimmäinen suomalainen, joka on toiminut joukkueensa kapteenina Stanley Cup -finaaleissa. Barkovin lisäksi Stanley Cupia tavoittelevat suomalaisista Eetu Luostarinen ja Anton Lundell.

Finaalipaikkaa on Panthersin leirissä odotettu pitkään, sillä viimeksi joukkue on finaaleissa pelannut vuonna 1996. Nyt seuralla on jälleen mahdollisuus päästä nostamaan jääkiekkomaailman himotuin pokaali.

Suomalainen on ehtinyt kokea kymmenvuotisen Panthers -uransa aikana kolme pudotuspelien ensimmäisen kierroksen tappiota, kuusi kautta, jolloin pudotuspelit jäivät vain haaveeksi sekä seitsemän eri päävalmentajaa.

– Olemme käyneet läpi paljon muutoksia. Paljon uusia kavereita, uusia valmentajia, uusia pelaajia, mutta pääsimme tähän pisteeseen, joten mielestäni kaikki muutokset tekivät meistä parempia.

– Meillä on todella hyvä joukkue, todella hyviä kavereita ja kaikki nauttivat olla toistensa ympärillä. Meillä on hauskaa juuri nyt, Barkov kertoi.

Pelkkä hyvä meininki pukukopissa ei vielä anna Panthersille sen tarvitsemaa etua Golden Knightsia vastaan. Vegas on ollut erityisesti puolustuspäässä vahva, mutta myös Panthersilla on oma ässä hihassa. Floridan puolustuspelin viimeisenä lukkona pelaa nimittäin Sergei Bobrovsky, joka voi nousta ratkaisevaan asemaan finaaleissa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos