Pidetään yhteyttä

Jääkiekko

Kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja päättää uransa: ”En halua riskeerata terveyttäni”

Patric Hörnqvist
AOP

Kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja Patric Hörnqvist lopettaa 15 vuotisen NHL-uransa. Ruotsalaishyökkääjän viimeiseksi seuraksi jäi finaaleihin päättyneellä kaudella yltänyt Florida Panthers.

Patric Hörnqvist ilmoitti keskiviikkona ripustavansa hokkarit naulaan 15 NHL-kauden jälkeen. Florida Panthersia viimeksi edustanut Hörnqvist pystyi pelaamaan viime kaudella vain 22 ottelua kärsittyään pitkään aivotärähdyksen jälkioireista.

Hyökkääjää ei nähty jäällä enää joulukuun alun jälkeen hänen saatuaan toisen aivotärähdyksen kuukauden sisään. Hönrqvist myönsi terveyssyiden painavan lopettamispäätöksen taustalla.

– Olen ollut eräänlaisessa kuplassa siitä lähtien, kun aloin lapsena pelaamaan jääkiekkoa, joten totta kai päätös oli vaikea. Tämä on suuri muutos, mutta se tuntuu oikealta ja odotan innolla uuden luvun alkamista elämässäni. Se on kaikkein tärkeintä.

– Tunnen oloni hyväksi tällä hetkellä ja toivottavasti minulla on useita hyviä vuosia edessäni. En halua riskeerata terveyttäni enää uusilla mahdollisilla loukkaantumisilla.

Hörnqvist pelasi Pohjois-Amerikassa Panthersin lisäksi myös Nashville Predatorsissa ja Pittsburgh Penguinsissa, jonka paidassa hän pääsi juhlimaan Stanley Cupin voittoa kahteen otteeseen.

Hörnqvist on NHL:n historian kymmenenneksi eniten maaleja (264) tehnyt ruotsalaispelaaja yhdessä Niclas Lindströmin, Thomas Steenin ja Kent Nilssonin kanssa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos