Pidetään yhteyttä

Jääkiekko

Bruins-legenda lopettaa uransa: ”Olen voinut elää unelmaani 20 vuoden ajan”

NHL
AOP

Boston Bruinsin monivuotinen luottopelaaja, Patrice Bergeron ilmoitti tiistaina päättävänsä mittavan NHL-uransa. Kanadalainen edusti taalaliigassa ainoastaan Bruinsia ja hän kuuluu seurahistorian arvostetuimpien pelaajien joukkoon.

NHL:stä kantautui tiistaina suhteellisen odotettu uutinen, kun pitkän linjan veteraani, Patrice Bergeron ilmoitti ripustavansa hokkarit naulaan. 38-vuotias kanadalainen oli viime vuosina osa yhtä koko liigan pelätyimmistä hyökkäysketjuista yhdessä Brad Marchandin ja David Pastrnakin kanssa.

Bergeron voitti NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Selke Trophyn peräti kuusi kertaa. Stanley Cupin voittoa mies pääsi juhlimaan vuonna 2011, kun Bruins kukisti Vancouver Canucksin otteluvoitoin 4-3.

– Kun olin 12-vuotias, opettajani pyysi kaikkia luokan oppilaita kirjoittamaan omista unelmistaan. Minun unelmani oli jo tuolloin selvillä ja halusin pelata jääkiekkoa ammatikseni. Olin kasvaessani kenties hieman naiivi, sillä en ikinä kyseenalaistanut tämän haaveen toteutumista, Bergeron tuumi.

– Kulkemani polku ei ollut helpoimmasta päästä. Kärsin monista vastoinkäymisistä ja jouduin tekemään paljon uhrauksia. Rakkauteni tätä peliä kohtaan kuitenkin vain kasvoi matkan varrella ja päättäväisyyteni säilyi horjumattomana.

– Olen voinut elää unelmaani 20 vuoden ajan ja olen antanut tälle pelille kaikkeni niin henkisesti kuin fyysisesti. Tiedän sydämessäni, että nyt on oikea aika astua sivuun.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos