Pidetään yhteyttä

Reseptit

Terveelliset pannukakut helpolla ja herkullisella ohjeella

Terveelliset pannukakut helpolla ja herkullisella ohjeella
Pixabay

Terveydestä huolehtiminen alkaa jo aamupalasta. Terveelliset pannukakut tarjoavat herkullisen ja ravitsevan vaihtoehdon päivän ensimmäiselle aterialle. Ne ovat täynnä proteiinia, kuitua ja muita tärkeitä ravintoaineita, jotka antavat energiaa ja pitävät kylläisenä pitkään.

Alla jaamme reseptin herkullisiin terveellisiin pannukakkuihin sekä vinkkejä niiden valmistamiseen.

Ainekset:

50g itsestään nousevaa jauhoa
50g täysjyväjauhoa
2 pientä kananmunaa, eroteltuna
150 ml rasvatonta maitoa
marjoja, vähärasvaista jogurttia tai ranskankermaa tarjoiluun

Valmistusohjeet:

1. Siivilöi jauhot kulhoon tai leveään kannuun ja kaada siivilöidyt palat takaisin kulhoon. Lisää kananmunien keltuaiset ja tilkka maitoa, sekoita paksuksi tahnaksi. Lisää loput maidosta vähitellen, jotta taikinaan ei tule paakkuja.

2. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne varovasti taikinaan – yritä olla painelematta ilmaa ulos.

3. Kuumenna tarttumaton pannu keskilämmöllä ja kaada taikinaa sen verran, että saat noin 10 cm halkaisijaltaan olevan pannukakun. Kypsennä alle minuutti, kunnes pintaan alkaa muodostua kuplia ja reunat näyttävät hieman kuivilta. Käännä pannukakku varovasti. Jos se on hieman kostea päältä, siitä saattaa pursuta hieman taikinaa. Tällöin jätä se toiselle puolelle hieman pidemmäksi ajaksi. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä, kun valmistat loput. Tarjoile suosikkisi terveellisten täytteiden kanssa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos