Pidetään yhteyttä

Reseptit

Terveelliset keksit tarjottavaksi kahvipöydässä: resepti!

Terveelliset keksit tarjottavaksi kahvipöydässä: resepti!
Pixabay

Terveelliset keksit ovat erinomainen välipala ja naposteltava kahvipöytään. Niiden valmistamiseen tarvitaan muun muassa banaania, kaurahiutaleita, mantelijauhetta ja marjoja.

Alla esittelemme ohjeen helppojen terveellisten keksien valmistamiseen. Tätä ohjetta seuraamalla onnistuvat myös aloittelijat.

Ainekset:

2 kypsää banaania, muussattuna
150g kaurahiutaleita
2 rkl mantelijauhetta
0,5 tl kanelia
100g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

Valmistus:

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen (tai 180 asteeseen kiertoilmalla) ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Jos käytät ilmafriteeraajaa, voit ohittaa esilämmityksen tässä vaiheessa.

2. Sekoita kulhossa banaani, kaurahiutaleet, mantelijauhe, kaneli ja ripaus suolaa, kunnes saat tahmean taikinan. Sekoita varovasti vadelmat taikinaan niin, että ne eivät hajoa. Ota taikinasta ruokalusikallisia, pyöritä ne palloiksi ja laita pellille. Litistä keksit kädellä. Jos käytät ilmafriteeraajaa, voit siirtyä suoraan seuraavaan vaiheeseen.

3. Jos käytät uunia, paista keksejä 15 minuuttia, kunnes ne tuntuvat reunoilta kovilta ja ovat kullanruskeita. Jos käytät ilmafriteeraajaa, esilämmitä se 180 asteeseen 4 minuutin ajan. Laita keksit yhteen kerrokseen ilmafriteeraajan koriin. Saatat joutua tekemään tämän kahdessa erässä. Paista keksejä 8-10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat reunoilta kovilta ja ovat kullanruskeita.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos