Pidetään yhteyttä

Reseptit

Spagetti carbonara ilman kermaa tällä reseptillä – kokeile!

Spagetti carbonara ilman kermaa tällä reseptillä - kokeile!
Pixabay

Perinteinen spagetti carbonara valmistetaan yleensä sekoittamalla kerma ja raastettu parmesaanijuusto pastan joukkoon. Tämä luo rikkaan ja täyteläisen kastikkeen, joka on suosittu monien makunystyröiden keskuudessa. Kuitenkin, jotkut ihmiset haluavat välttää kermaa ruokavaliossaan eri syistä, kuten terveydellisistä tai ruokavaliovalinnoista johtuen. Tästä syystä on hyvä tietää, että spagetti carbonara voidaan valmistaa myös ilman kermaa.

Kermattomassa versiossa spagetti carbonarasta käytetään kananmunia kastikkeen luomiseksi. Kananmunien käyttö antaa kastikkeelle samettisen rakenteen ja täyteläisen maun. Tämä vaihtoehto on myös terveellisempi vaihtoehto, joka sisältää vähemmän rasvaa ja kaloreita kuin perinteinen kerma-pohjainen versio.

Ainekset:

350g spagettia tai linguine-pastaa
140g paloiteltua pancettaa tai savustettua pekonia
2 tl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
1 kananmuna ja 4 keltuaista
50g raastettua parmesaanijuustoa

Ohjeet:

1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Samalla paista pancettaa öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin ajan, kunnes se on kullanruskeaa ja rapeaa. Lisää valkosipuli ja paista vielä minuutti. Sammuta sitten liesi.
2. Vatkaa kananmuna ja keltuaiset kulhossa, lisää suurin osa parmesaanijuustosta ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
3. Valuta pasta ja säästä hieman keitinvettä. Lisää kananmunaseos ja ruokalusikallinen keitinvettä pastaan. Sekoita kunnes pasta on hyvin sekoittunut ja kastike on samettinen. Lämpö pastasta kypsennyksen aikana auttaa kypsentämään kastiketta.
4. Sekoita pancetta ja valkosipuli pastan joukkoon. Tarjoile annokset ripoteltuna jäljellä olevalla parmesaanijuustolla.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos