Pidetään yhteyttä

Reseptit

Onko Venetsia vierailun arvoinen?

Onko Venetsia vierailun arvoinen?
Pixabay

Venetsia on kaupunki, joka on monen matkailijan toivelistan kärjessä. Se on kerran elämässä koettava kohde, jossa voi kokea gondolimatkoja, ylittää romanttisia siltoja ja ihastella auringonlaskuja Suuren kanavan ja Venetsian laguunin yllä.

Venetsialla on ainutlaatuinen viehätysvoima, joka houkuttelee kävijöitä ympäri maailmaa vuosi toisensa jälkeen.

5 syytä vierailla Venetsiassa

Jos olet vielä epävarma siitä, kannattaako Venetsiaan matkustaa, tarkista nämä 5 mahtavaa syytä, miksi Venetsiassa kannattaa vierailla.

1. Kanavat ja sillat

Yksi ensisijaisista syistä vierailla Venetsiassa on se, että se on taiteen kaupunki, joka on rakennettu kokonaan veden päälle. Euroopassa on joitakin kaupunkeja, jotka väittävät olevansa Pohjois-Euroopan Venetsia houkutellakseen enemmän matkailijoita.

Venetsiassa on myös mahdollista liikkua jalkaisin, kiitos sen 400 sillan, jotka yhdistävät eri saaret, joille Venetsia on rakennettu. Älä missaa tilaisuutta tarkastella kaupunkia molemmista näkökulmista. Vietä aikaa gondolissa tai muussa vesialuksessa, jotta voit ihailla kanavien varrella olevia upeita goottilaisia palatseja.

2. Lumoavat kadut

Venetsian historiallista keskustaa on kutsuttu yhdeksi maailman kauneimmista paikoista. Charmi, joka vallitsee kaduilla ja kanavilla, on todella sanoinkuvaamaton. Yksi Venetsian kuuluisimmista nähtävyyksistä on Pyhän Markuksen aukio, joka on suuri aukio, josta avautuu näkymä pohjoiseen ikonisen Pyhän Markuksen basilikan suuntaan. Voit myös vierailla Dogen palatsissa, jota pidetään yhtenä huomattavimmista goottilaisen arkkitehtuurin esimerkeistä.

Saat täydellisen näköalan Venetsiaan ja laguuniin kiipeämällä Campanile-nimisen kellotornin huipulle, joka on kaupungin symboli yhdessä Rialton sillan kanssa, joka on vain 10 minuutin kävelymatkan päässä täältä.

3. Historia

Venetsia vie sinut aikamatkalle. Nykyaikaisten ostoskatujen lisäksi kaupunki vaikuttaa olevan edelleen jumissa Serenissima tasavallan päivissä (697-1795 jKr). Voit bongata kaduilla vanhoja palatseja, joissa aikoinaan asuivat venetsialaiset aatelisperheet; taloja, jotka on rakennettu useammalle tasolle; ja pieniä kauppoja, joissa käsityöläiset työskentelivät.

Kauppoja siirretään usein sukupolvelta toiselle, ja heidän mukanaan siirtyvät myös käsityöläisten salaisuudet.

4. Venetsialainen keittiö

Venetsian keittiö on toinen syy, miksi Venetsiaan kannattaa matkustaa. Syöminen ja juominen tuhansia vuosia vanhan kulinaarisen perinteen nimeen on kokemus, jonka voit kokea vain täällä.

Maailmassa ei ole toista paikkaa, joka tarjoaa aitoja venetsialaisia ruokia samalla tavalla, kuten Venetsiassa. Muutamia pääkatuherkkuja Venetsiassa ovat ”Baccalà mantecato” (kermainen turska) ja ”cicchetti” (pieniä paloja tuoretta leipää), risottoa merenelävillä tai klassista ”risi e bisi” (riisiä ja herneitä), ”Spaghetti alla busara” ja ”fegato alla veneziana” (venetsialainen maksa, joka on valmistettu sipulilla).

5. Kulttuuritapahtumat

Venetsiassa tapahtuu aina jotain. Kansainvälisten tapahtumien, kuten Venetsian elokuvajuhlien, Biennalen ja kuuluisan karnevaalin ansiosta tässä kaupungissa ei tule tylsää.

Vaikka talvikuukaudet ovat vähemmän vilkkaita, keväästä syksyyn järjestetään mielenkiintoinen valikoima juhlia. Jos olet nykytaiteen ystävä, olet varmasti kuullut Biennalesta, yhdestä maailman arvostetuimmista nykytaidenäyttelyistä. Älä missaa tilaisuutta olla Venetsiassa karnevaaliviikolla, jolloin voit juhlia kaduilla ja oppia tuntemaan perinteiset venetsialaiset naamiaiset.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos