Pidetään yhteyttä

Reseptit

Miten valmistaa perinteinen naan leipä?

Miten valmistaa perinteinen naan leipä?
Pixabay

Perinteinen naan leipä sopii tarjottavaksi monien ruokien lisukkeena, mutta se sopii etenkin intialaisten ruokien kaveriksi.

Alla jaamme ohjeen perinteisen naan-leivän valmistamiseen.

Ainesosat:

570 g tavallisia jauhoja, plus ylimääräinen pölytys
1 tl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl voimakkaasti maustettuja siemeniä, kuten kuminan siemeniä (valinnainen)
2 rkl sulatettua voita
8 rkl luonnonjogurttia
öljyä kulhoon
Valkosipulivoille (valinnainen)
2 valkosipulinkynttä murskattuna
pieni kourallinen korianteria, hienonnettuna, plus ylimääräinen tarjoilu

Ohje:

1. Laita jauhot isoon kulhoon, lisää sitten sokeri, leivinjauhe ja 1,5 tl suolaa. Lisää siemenet, jos haluat. Vatkaa kevyesti, jotta ainekset jakautuvat tasaisesti jauhojen joukkoon.

2. Lisää 1 rkl sulatettua voita ja sen jälkeen luonnonjogurttia. Sekoita keskenään käsin. Kun jogurtti ja voi ovat imeytyneet, lisää vähitellen 180-200 ml vettä, 50 ml kerrallaan. Sekoita lisäysten välillä, kunnes se alkaa sekoittua taikinaksi. Veden määrä riippuu jogurtin ja voin koostumuksesta – lopeta lisääminen, kun sinulla on taikinapallo.

3. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa huolellisesti 5 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Laita öljyttyyn kulhoon, peitä keittiöpyyhkeellä ja anna levätä vähintään 1 h. Taikina ei kohoa, mutta on tärkeää antaa sen levätä, koska se tekee naaneista vähemmän purevia ja kuohkeampia.

4. Jos teet valkosipulivoita, sekoita valkosipuli jäljellä olevan 1 rkl sulatetun voin ja korianterin kanssa. Aseta sivuun.

5. Jaa taikina kahdeksaan, 10:een tai 12 samankokoiseen osaan sen mukaan, kuinka suuria naaneja haluat. Pyöritä pyöreiksi palloiksi ja palauta sitten kulhoon keittiöpyyhkeellä peitettynä.

6. Kauli yksi taikinapalloista kevyesti jauhotetulla alustalla pyöreäksi, soikeaksi tai pisaran muotoiseksi – rullaa vinoliikkeellä soikeaksi. Käännä taikina ympäri ja toista toiselle puolelle.

7. Kuumenna paistinpannu. Kuivapaista taikinaa keskilämmöllä, kunnes se alkaa turvota ja alapuoli ruskeaa paikoin. Käännä ja toista toisella puolella. Nosta kypsä naan pannulta. Lusikoi hieman valkosipulivoita naanin päälle, jos käytät. Ripottele päälle halutessasi hieman korianteria. Peitä keittiöpyyhkeellä samalla kun toistat prosessia jäljellä olevien taikinapallojen kanssa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos