Pidetään yhteyttä

Reseptit

Kuinka valmistaa vaalea leipä kotona?

Kuinka valmistaa vaalea leipä kotona?
Pixabay

Vaalea leipä sopii tarjottavaksi sellaisenaan esimerkiksi voin tai juuston kanssa ja sitä voi käyttää voileipien valmistamiseen.

Vaalean leivän voi tarjoilla myös esimerkiksi keittojen ja salaattien mukana.

Ainesosat:

500g vahvaa valkoista jauhoa, plus ylimääräinen pölytys
7g pussi nopeavaikutteista kuivahiivaa
1 tl suolaa
enintään 350 ml haaleaa vettä
hieman auringonkukkaöljyä voitelemiseen

Ohje:

1. Valmista taikina kaatamalla jauhot, hiiva ja suola isoon kulhoon ja tekemällä keskelle kuoppa. Kaada suurin osa vedestä ja sekoita sormillasi tai puulusikalla jauhot ja vesi keskenään, kunnes ne sekoittuvat hieman kosteaksi, tyynymäiseksi, työstettäväksi taikinaksi – lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Tämä voidaan tehdä myös taikinakoukulla varustetussa pöytäsekoittimessa. Kaada taikina puhtaaseen öljyttyyn kulhoon, peitä kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuumenna uuni 220C asteeseen. Kumoa taikina takaisin kaatamalla se takaisin jauhotetulle alustalle ja työntämällä ilma ulos. Muotoile taikinasta pallo, joka sopii 900g:n leipävuokaan ja laita vuokaan. Peitä puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota 30 minuuttia. Ripottele leivän pintaan vielä hieman jauhoja ja viipaloi pinta halutessasi terävällä veitsellä. Paista leipää 15 minuuttia, alenna sitten lämpö 190C asteeseen ja jatka paistamista 30min, kunnes leipä kuulostaa ontolta, kun se irrotetaan vuoasta ja koputetaan pohjaan. Anna leivän jäähtyä kokonaan ritilällä.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos