Pidetään yhteyttä

Reseptit

Kirpeä sitruunasokeri-skonssi: näin se valmistuu

Kirpeä sitruunasokeri-skonssi: näin se valmistuu
Pixabay

Sitruunasokeri-skonssi on täydellinen valinta iltapäiväteelle, pääsiäisviikonlopulle tai äitienpäivälle. Nämä skonssit on päällystetty sitruunalla maustetuilla sokerikuutioilla, jotka sulavat uunissa muodostaen kirpeän ja sitkeän kuoren.

Tässä reseptissä esitellään herkullisia sitruunaskonsseja, jotka vievät iltapäiväteen seuraavalle tasolle.

Ainesosat:

400g leivontajauhoja, sekä lisää jauhoja pöydän jauhottamiseen
50g sokeria
1 tl suolaa
60g voita
310ml piimää
2 sitruunan raastettu kuori ja 1 sitruunan mehu
20 sokerikuutiota
Maitoa kuorrutteeksi

Valmistusohjeet:

1. Lämmitä uuni 230°C asteeseen. Vuoraa iso uunipelti leivinpaperilla. Laita jauhot, sokeri ja suola kulhoon ja murustele voi joukkoon sormin, kunnes seos muistuttaa leivänmuruja.

2. Kaada suurin osa piimästä kulhoon ja sekoita voiveitsellä. Lisää sitruunan kuoriraaste ja loput piimästä, ja muotoile taikina käsin palloksi.

3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä muutaman kerran. Taputtele tai kauli taikina noin 2 cm paksuiseksi ja leikkaa siitä pyöreitä skonsseja leivosmuotilla tai lasilla. Kauli jäljelle jäänyt taikina uudelleen ja leikkaa lisää skonsseja, kunnes taikina on käytetty. Sinun pitäisi saada noin 20 pientä skonssia

4. Laita skonssia tiiviisti toisiaan vasten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon ja tiputa sokerikuutiot siihen. Pyörittele niitä mehussa ja nosta sitten sokerikuutiot pois kulhosta (poista mehu). Paina yksi sitruunasokerikuutio kuhunkin skonssin keskelle. Voitele skonssia maidolla ja paista 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet ja kullanruskeita. Skonssit ovat parhaimmillaan samana päivänä, kun ne on tehty. Tarjoile runsaalla määrällä voita tai hilloa ja kermavaahtoa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos