Pidetään yhteyttä

Reseptit

Helppo ja herkullinen sitruunarahka – tällä ohjeella onnistut!

Helppo ja herkullinen sitruunarahka - tällä ohjeella onnistut!
Pixabay

Helppo ja herkullinen sitruunarahka valmistuu kotona vain muutamalla yksinkertaisella vaiheella. Voit tarjoilla sen maukkaana jälkiruokana niin arjessa kuin juhlassa.

Kokeile alla jakamaamme herkullisen sitruunarahkan ohjetta.

Ainekset:

2 ison sitruunan raastettu kuori ja mehu
175g hienosokeria
3 isoa kananmunaa
35g voita, kuutioituna

Valmistusmenetelmä:

1. Laita sitruunan kuori ja mehu kuumuutta kestävään lasi- tai metallikulhoon ja aseta se keskikokoisen kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä (älä anna veden koskettaa kulhoa) ja lämmitä 3-4 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita varovasti, kunnes se on liuennut. Siivilöi neste kuumuutta kestävään kannuun.
2. Vatkaa munat mehuun kunnes ne ovat juuri ja juuri sekoittuneet, kaada sitten seos takaisin kulhoon, joka on asetettu varovasti porisevan veden päälle. Sekoita seosta 10-12 minuuttia kahdeksikon muotoisesti, raaputa kulhon pohjaa jottei seos tartu kiinni ja juoksetu. Kun seos alkaa paksuuntua, laske lämpötilaa hieman. Seos on valmis, kun rahka putoaa lusikasta jättäen pienen huipun lusikkaan ja jäljen kulhoon.
3. Ota kulho pois lämmöltä ja anna kiisselin jäähtyä 1-2 minuuttia ennen voin sekoittamista siihen. Aseta kelmua rahkan päälle jottei siihen muodostu kalvoa, anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada rahka steriloituihin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos