Pidetään yhteyttä

Reseptit

Haluatko tehdä voita kotona? Näin se onnistuu – kokeile ohjetta!

Haluatko tehdä voita kotona? Näin se onnistuu - kokeile ohjetta!
Pixabay

Kotitekoisen voin valmistaminen on loistava tapa täydentää itse leivottuja leipiäsi. Voit tehdä herkullista voita vain yhdellä ainesosalla – kermalla.

Seuraavaksi kerromme, miten voit valmistaa voin kotona.

Ainesosat:

600 ml kermaa

Valmistusohjeet:

1. Kaada kerma steriloituun sekoituskulhoon. Vatkaa sähköisellä käsivatkaimella keskinopeudella, kunnes kerma sakenee. Jatka vatkaamista, kunnes kerma jakautuu voiksi ja heraksi. Aseta siivilä puhtaalla sideharsolla tai uudella liinalla varustetun kulhon päälle ja kaada kerma seulan läpi. Heran tulee valua kulhoon (voit käyttää tätä myös leivän tai kakkujen valmistukseen). Siirrä voi toiseen steriloituun kulhoon ja vatkaa lyhyesti, jotta saat vielä lisää heraa pois. Valuta uudelleen.

2. Täytä kulho erittäin kylmällä tai jäisellä vedellä. Lisää voi kulhoon ja vaivaa sitä käsilläsi. Mikäli voissa on vielä heraa jäljellä, se tulee näkymään vedessä. Vaihda vesi 2-3 kertaa, kunnes vesi pysyy puhtaana. Voit tietää, että voi on valmista, kun vesi pysyy kirkkaana.

3. Kylmät kädet auttavat voita muotoutumaan. Nosta voi kylmälle leikkuulaudalle ja taputtele siitä kaksi tasakokoista palaa. Tämä muotoilu auttaa poistamaan ylimääräistä kosteutta voista. Voit käyttää myös valmiiksi kostutettuja voipaloja, jotta saat niistä tasaisemman muotoisia. Kääri voi leivinpaperiin tai vahaan ja jäähdytä tarvittaessa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos