Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Miss Suomi Viivi Aaltosen painajaismainen kokemus – ”Ei auttanut, vaikka sanoin ei”

Viivi Aaltonen joutui seksuaalisen väkivallan uhriksi työskennellessään sukellusohjaajana
AOP

Miss Suomi Viivi Aaltonen kertoo Me Naiset-lehden haastattelussa traumaattisesta kokemuksestaan Mosambikissa vuonna 2015. Viivi toimi tuolloin laitesukelluksen ohjaajana ja asui kimppakämpässä osana kansainvälistä nuorisoporukkaa.

Painajainen alkoi, kun kimppakämpän avaimet katosivat rantahiekkaan. Ystävykset hajaantuivat etsintäpartioiksi ja alkoivat haromaan hiekkaa päivän hämärtyessä iltaan. Viivin etsintäpariksi tuli paikallinen puolituttu mies, joka kuitenkin pian ehdotti taskulampun hakemista avuksi etsintään.

Viivi ei osannut epäillä miehen aikeita, vaan lähti tämän mukaan. Miehen talokin oli tuttu, olihan sen kuistilla hengailtu yhdessä monena päivänä. Mutta kun ovi sulkeutui heidän perässään, mies alkoikin lähennellä Viiviä ja halusi suudella tätä. Viivi sanoi ei, samalla perääntyen miehestä.

Miehen olemus muuttui välittömästi, hän laittoi kätensä nyrkkiin ja sanoi Viiville, että ”sinä et lähde täältä mihinkään”.

Siitä alkoi painajaismainen tapahtumien sarja, jona aikana Viivi koki sekä fyysistä että seksuaalista väkivaltaa. Tarkkaa muistikuvaa hänellä itsellään ei edes ole. Hän on myöhemmin ymmärtänyt, että mieli toimii erikoisesti tällaisissa tilanteissa ja se ikään kuin suojeli häntä täydelliseltä romahtamiselta.

Viivi muistaa huutaneensa apua, taistelleensa vastaan ja pyrkineensä pakoon, mutta se oli kaikki turhaa.

-Ei auttanut, vaikka sanoin ei.

Mies päästi hänet vapaaksi aamuyöllä ja hän juoksi takaisin kimppakämpälle, jossa kämppikset ottivat murjotun ja ruhjeisen nuoren naisen vastaan. Sanoja ei tarvittu, sillä kämppikset arvasivat hänen olemuksestaan, mitä oli tapahtunut.

Jäljelle jäivät painajaiset ja turvaton olo. Hän jäi kuitenkin suorittamaan työt loppuun sovitun sopimuksen mukaisesti. Järkyttävän yön käsittely terapiassa alkoi vasta hänen palattuaan takaisin Suomeen.

Viivi haluaa nyt tuoda asian esille, jotta seksuaalisesta väkivallasta voitaisiin keskustella avoimemmin myös Suomessa. Hän toivoo, että pystyisi tulevaisuudessa tekemään avustustyötä kaltoin kohdeltujen naisten ja tyttöjen puolesta.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos