Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Anna: Erika Vikman kertoo ensimmäisestä paniikkikohtauksestaan – ”Itkin meikatessani ennen esiintymistä”

Anna: Erika Vikman kertoo ensimmäisestä paniikkikohtauksestaan - "Itkin meikatessani ennen esiintymistä"
Instagram / Erika Vikman

Tällä hetkellä kovaa suosiota nauttiva Erika Vikman on 15-vuotiaasta saakka puurtanut töitä. Viimeisen muutaman vuoden aikana Erikan kroppa on kuitenkin alkanut kertoa hänelle, ettei kynttilää voi jatkuvasti polttaa molemmista päistä.

Erika on nyt kertonut Annalle ensimmäisestä paniikkikohtauksestaan.

”Ensimmäinen kohtaus tuli syksyllä 2019, kun ajoin Länsiväylää kohti kotia. Yhtäkkiä veri pakeni päästä, sydän hakkasi ja kädet puutuivat. Tuntui, että taju lähtee. Olin varma, että kyse on sairauskohtauksesta. Lopulta ei auttanut kuin jättää auto huoltoasemalle ja jatkaa taksilla,” hän kertoi.

Oireen helpottivat levolla, mutta seuraavana aamuna ne hiipivät takaisin.

”Viikon kuluttua menin lääkäriin. Oireilu oli väsyttänyt minut niin, että purskahdin itkuun. Lääkäri varmaan ymmärsi heti, ettei kyse ollut fyysisestä sairaudesta. Minua vaivasi paniikkihäiriö. Se on kehon tapa reagoida pitkään jatkuneeseen stressiin. Olin painanut duunia tauotta ja yksityiselämässäkin oli murheita.”

Erika kertoi, että paniikkikohtaukset alkoivat yllättää milloin missäkin. Muutamaan otteeseen jopa lavalla.

”Syksyllä aloin jo olla tosi poikki. Kykenin juuri ja juuri hoitamaan oman osuuteni, mutta pari kertaa kohtaus pakotti minut syöksymään lavalta. Lopulta jo ajatus töihin lähdöstä kuristi kurkkua ja itkin meikatessani ennen esiintymistä. Keikan jälkeen poistuin suoraan takahuoneeseen ja sieltä hotelliin. Minulla ei ollut energiaa kohdata ketään.”

Erika sai kuitenkin apua yllättävältä taholta: Vain elämää-kuvaukset olivat kuin parantola.

”Kolmen tunnin mittainen lounas oli kuin vertaistuki-istunto, sitä seurasi iltapäivän toimintaterapiatuokio ja illalla vielä neljän tunnin ryhmäterapia. Päätin, että juhliminen jää tauolle ja keskityn pitämään itsestäni huolta.”

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos