Pidetään yhteyttä

Huumori

Tätä otusta ei haluaisi tavata uimareissulla – merihämähäkki saisi monet lähtemään lipettiin

Merihämähäkki voi kammottaa itse kutakin
AOP

Hämähäkit ovat harvoin niitä otuksia, joihin haluaisi törmätä metsäreissulla, mökillä tai omassa asunnossa. Arakfonofobia, eli hämähäkkien pelko, on hyvin yleistä ja pienetkin Suomesta löytyvät hämikset voivat kauhistuttaa monia. Mutta tiesitkö, että voit löytää hämähäkkejä myös merestä?

Alla olevalla ViralHog -kanavan Youtube -videolla näet vuonna 2019 pyydystetyn valkoisen merihämähäkin, joka uiskentelee rauhassa akvaariossa. Videon tekijä oli napannut hämähäkin talteen, kun se oli jäänyt Norjassa kiinni ravun ansaan.

Merihämähäkkejä on olemassa monta eri lajia ja monet niistä voivat nimestään huolimatta elää sekä maalla että meressä. Ne uivat käyttämällä kaikkia kahdeksaa jalkaansa: jalkojen vuoronperäinen ylösalainen liike auttaa hämiksiä etenemään meressä ja pysymään virran mukana.

Meressä eläviä hämähäkkejä tuskin ainakaan Suomen rannikoilla tulee kovin usein vastaan, mutta tällainen valkoinen meressä uiskenteleva hämis voisi saada itse kunkin lähtemään rannalta lipettiin. Vaikka merihämähäkit ovat vaarattomia, ne saattavat aiheuttaa niskakarvojen pystyyn nousemista ainakin heille, jotka eivät pidä hämähäkeistä.

Katso video alta – saako rauhallisena uiskenteleva hämis sinut irvistämään vai hymyilemään?

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos