Pidetään yhteyttä

Huumori

Maanviljelijä hermostui rajamerkkiin ja muutti vahingossa Ranskan rajaa

Maanviljelijä hermostui rajamerkkiin ja muutti vahingossa Ranskan rajaa

Belgialainen maanviljelijä hermostui ”kiveen”, joka oli jatkuvasti hänen traktorinsa tiellä metsäpolulla. Loppuen lopuksi hän päätti irrottaa sen ja siirtää muualle. Viaton maanviljelijä ei kuitenkaan tiennyt, että kyseessä oli Belgian ja Ranskan välinen rajamerkki.

Raja merkittiin kivimerkeillä ensimmäisen kerran jo vuonna 1819, jolta ajalta myös tämä kyseinen rajakivi oli peräisin. Tuolloin Napoleonin aikaan raja vahvistettiin virallisella sopimuksella ja sen pituus on 620 kilometriä.

Paikallishistorian harrastaja oli kävelyllä metsässä ja huomasi rajakiven siirtyneen hieman yli 2 metriä Ranskan puolelle. Tämä aiheutti pienoista päänsärkyä yksityisten maanomistajien keskuudessa Erquelinnesin kylässä ja vielä enemmän Ranskan valtiossa.

”Hän onnistui tekemään Belgiasta suuremman ja Ranskasta pienemmän, se ei ole hyvä idea. Minä olin onnellinen, minun kaupunkini oli isompi,” naureskeli belgialaisen kaupungin pormestari. ”Mutta Bousignies-sur-Rocin pormestari on eri mieltä.”

”Me tulemme varmasti välttämään uuden rajasodan syttymisen,” uskoi ranskalaisen naapurikaupungin pormestari.

Maanviljelijää tullaan pyytämään siirtämään kivi alkuperäiseen paikkaansa. Jos hän ei kuitenkaan tee sitä, on avuksi kutsuttava Ranskan ja Belgian rajakomissio, joka on ollut lepotilassa vuodesta 1930 lähtien.

Maanviljelijä voi myös joutua syytteeseen, jos hän ei noudata käskyä kiven siirrosta. Erquelinnesin pormestari uskoo kuitenkin kaiken sujuvan ongelmitta.

Lähde: https://www.bbc.com/news/world-europe-56978344

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos