Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

Upeimmat ajoreitit Euroopassa: joko olet ajanut näillä teillä?

Upeimmat ajoreitit Euroopassa: joko olet ajanut näillä teillä?
Pixabay

Vaikka monet matkustavat mielellään lentämällä, joskus on hyvä idea hypätä auton rattiin ja nauttia matkustelusta autolla. Esimerkiksi Euroopassa on paljon upeita reittejä, jotka ovat valokuvauksellisia ja henkeäsalpaavia.

Tässä artikkelissa olemme esitelleet muutamat upeimmat ajoreitit Euroopassa.

Grossglockner High Alpine Road – Itävalta

Alppien keskellä tämä tie on yksi maan kauneimmista alueista. Korkean alppitien mutkat saavat sinut kääntymään edestakaisin, ja matkan varrella on runsaasti paikkoja, joissa voi pysähtyä lounaalle. Voit nähdä lumipeitteiset vuoret ympäri vuoden, ja pimeinä kirkkaina öinä tähtitaivas on upea ilman valosaastetta. Voit vuokrata auton useilta lentokentiltä, kuten Salzburgista, Innsbruckista ja Villachista.

Transalpina Pass – Romania

Transalpina Pass on Romanian korkein asfaltoitu tie, josta näet upeat näkymät Karpaattien vuorille. Tie kulkee maan suurimman kansallispuiston vierestä, ja parasta aikaa matkustaa on syksy, kun puut vaihtavat väriä. Voit vuokrata auton Brasovista, Bukarestista tai jopa Cluj-Napocasta.

Col De Vence – Ranska

Jos vierailet usein Nizzassa Ranskassa, sinun kannattaa tutustua tähän reittiin. 962 metriä Vencen kaupungin yläpuolella voit nähdä upeita näkymiä alapuolella olevasta maisemasta. Ajat useita mutkaisia teitä näköalapaikalle, jossa voit ihailla upeita jyrkänteitä. Älä huoli, matkalla on paljon paikkoja, joissa voit pysähtyä ja nauttia maisemasta.

Furka Pass – Sveitsi

Jos olet James Bond -elokuvien fani, saatat tunnistaa tämän maiseman elokuvasta ”Goldfinger”. Eräs mutka on itse asiassa nimetty James Bond Strassiksi ja se on täydellinen paikka pysähtyä ja ihailla näkymää. Voit jopa kävellä Rhone-jäätikölle ja pysähtyä paikalliseen hotelliin rentouttaville juomille ennen kuin jatkat matkaa. Paras tapa päästä Sveitsiin ja ajaa Furka Passiin on lentää Berniin.

Stelvio Pass – Italia

ohjois-Italiassa Sveitsin rajalla sijaitseva Stelvio Pass on 2757 metriä merenpinnan yläpuolella. Se on korkein asfaltoitu vuoristotie Alpeilla, joten voit odottaa näkeväsi parhaat näkymät ja kannattaa pukeutua muutamaan kerrokseen, vaikka olisit käymässä kesällä.

Viime vuosina se on toiminut yhtenä vuoden jännittävimmistä pyöräilytapahtumista. Viimeisenä lauantaina elokuussa tai ensimmäisenä lauantaina syyskuussa tie suljetaan Stelvio National Parkin toimesta, jotta pyöräilijät voivat nauttia reitistä kaikessa komeudessaan.

The Great Dolomites Road – Italia

Dolomiiteilla on paljon tunnettuja hiihtokeskuksia, mutta vuoristossa ajamista pidetään yhtenä henkeäsalpaavimmista matkoista. Tämän matkan aikana sinun kannattaa varmistaa, että sää on hyvä, sillä et halua joutua sumuun. Tutki useita kaupunkeja ja kyliä matkan varrella, kävele jokien yli, näe vesiputouksia, järviä ja tietysti kallioista huippua. Tien varrelle pääsee Venetsiasta, Veronasta ja Milanosta, joten jos suuntaat Pohjois-Italiaan, tämä on ehdoton kokemus.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos