Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

Kaikkien aikojen parhaat Hondat: katso lista

Kaikkien aikojen parhaat Hondat: katso lista
Pixabay

Hondan maine luotettavana ja innovatiivisena automerkkinä on kestänyt jo vuosikymmeniä. Yhtiö on tuonut markkinoille lukuisia ajoneuvoja, jotka ovat herättäneet innostusta ja ihailua ympäri maailmaa. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat Honda-maantieajoneuvot, jotka ovat jättäneet lähtemättömän jäljen automaailmaan.

Honda S800 – vuosi 1966

Honda aloitti nelipyöräisten ajoneuvojen valmistamisen 1960-luvun alussa. Yhtiön ensimmäinen tuotantoon tullut auto oli S500 vuonna 1963. S500 oli takavetoinen urheiluauto, joka sai suuren suosion. Sen menestyksen innoittamana Honda toi markkinoille S600:n vuonna 1964 ja suuremman S800:n vuonna 1966. S800 oli edeltäjiensä tapaan takavetoinen urheiluauto, joka oli varustettu nelisylinterisellä moottorilla. Auton moottoriteho oli 71 hevosvoimaa, mikä teki siitä nopean ja hauskan ajaa.

Honda Civic – vuosi 1972

Honda Civic on yksi Hondan pitkäikäisimmistä ja myydyimmistä malleista. Ensimmäinen Civic esiteltiin vuonna 1972, ja siitä lähtien se on ollut suosittu valinta niin kaupunkiajossa kuin maantielläkin. Alkuperäisessä Civicissä oli 1.1 litran nelisylinterinen moottori ja se oli saatavilla kolmi- tai viisiovisena. Auton varusteisiin kuuluivat muun muassa levyjarrut, vinyylipäällysteiset istuimet ja AM/FM-radio. Civicin kompakti koko ja kevyt rakenne tekivät siitä suositun erityisesti Yhdysvalloissa, jossa se haastoi paikalliset valmistajat.

Honda NSX-R – vuosi 1992

Honda NSX-R on legendaarinen urheiluauto, joka on tunnettu suorituskyvystään ja ajodynamiikastaan. Ensimmäinen NSX esiteltiin vuonna 1990, ja se oli suunniteltu olemaan käyttökelpoinen jokapäiväisessä ajossa. Jotkut asiakkaat kuitenkin halusivat kokea NSX:n puhtaammassa muodossa ilman kompromisseja, jotka tekivät siitä mukavan maantiellä. Tämän seurauksena Honda esitteli NSX-R:n, joka oli kevennetty versio NSX:stä. NSX-R:ssä oli vähemmän äänieristystä, ilmastointijärjestelmä oli poistettu ja sähköiset istuimet oli korvattu kevyemmillä Kevlar-istuimilla. Autossa oli myös tiukempi taka-akselin tasauspyörästön lukko ja lyhyemmät vaihteistosuhteet parempaa kiihtyvyyttä varten.

Honda Insight – vuosi 1999

Honda Insight oli yksi ensimmäisistä hybridiautoista, joita valmistettiin. Se esiteltiin vuonna 1999, ja se oli etuvetoinen auto, jossa oli 1.0 litran kolmisylinterinen bensiinimoottori ja pieni sähkömoottori. Insightin tarkoituksena oli tarjota polttoainetehokas vaihtoehto perinteisille polttomoottoriautoille. Insightin alumiinirunko ja aerodynaaminen muotoilu auttoivat saavuttamaan erinomaisen polttoainetalouden. Vaikka Insight ei saavuttanut samanlaista menestystä kuin Toyota Prius, se oli silti merkittävä askel eteenpäin hybriditeknologian kehityksessä.

Honda S2000 – vuosi 1999

Honda S2000 oli urheiluauto, joka jatkoi Hondan menestyksekästä S-sarjaa. S2000 perustui S800:aan, mutta oli varustettu tehokkaammalla moottorilla ja kehittyneemmällä tekniikalla. Autossa oli kaksilitrainen nelisylinterinen moottori, joka tuotti huomattavaa tehoa ja vääntöä. S2000:n takaveto ja hyvin tasapainotettu alusta tekivät siitä erittäin hauskan ajettavan. Autossa oli myös tyylikäs ulkonäkö ja huippuluokan viimeistely, mikä teki siitä suositun valinnan urheiluautoharrastajien keskuudessa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos