Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

T&T: Toyota päihitti Teslan Suomen markkinoilla

T&T: Toyota päihitti Teslan Suomen markkinoilla
Pixabay

Suomalaisten autonostajien suosikki on selvillä – Toyota oli maaliskuussa maan eniten ensirekisteröity automerkki, kertoo Tekniikka & Talous. Tämä voitto ei tullut yllätyksenä, sillä Toyota on pitkään ollut suomalaisten luottobrändi.

Toyota oli maaliskuussa suomalaisten ykkösvalinta autonostossa. Uusia Toyotan autoja rekisteröitiin viime kuussa yli 1100 kappaletta. Tämä merkitsi yli 20 prosentin kasvua verrattuna edelliseen kuukauteen. Toyota Corolla oli maaliskuussa eniten ensirekisteröity automalli Suomessa.

Sähköistyminen ja autonvalinta

Sähköistyminen on yksi suurimmista trendeistä automarkkinoilla. Suomalaisten autonostajien valinnoissa tämä näkyy selvästi. Yksittäisistä malleista eniten ensirekisteröintejä tehtiin Toyotan Corolla-mallille. Toisena listalla oli Teslan Model Y, joka sai alleen 339 uutta omistajaa. Teslalta löytyi myös Model 3 tältä kymmenen kärkeen yksittäisissä malleissa.

Sähköautojen lisäksi myös hybridiautot ovat suosittuja Suomessa. Lähes kaikki mallit kymmenen auton listalla on mahdollista saada joko täysin sähköisenä tai hybridimallina. Tämä osoittaa, että suomalaiset autonostajat haluavat valita ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.

Toyota vs. Tesla

Toyotan menestys Suomessa ei ole sattumaa. Merkki on tunnettu laadustaan, luotettavuudestaan ja taloudellisuudestaan. Toisaalta, Tesla on noussut viime vuosina suosituksi sähköautomerkiksi ympäri maailman. Suomessa Tesla on saanut jalansijaa erityisesti suurissa kaupungeissa, mutta Toyotan vahva asema näkyy edelleen.

Toyotan suosio perustuu siihen, että brändi on ollut Suomessa läsnä jo pitkään ja sillä on vankka maine. Lisäksi Toyotan mallistosta löytyy laaja valikoima erilaisia malleja ja vaihtoehtoja, jotka vastaavat eri tarpeisiin ja budjetteihin. Tesla taas on uudempi tulokas Suomen automarkkinoilla, mutta sen innovatiiviset sähköautot ja vakuuttava teknologia ovat houkutelleet monia suomalaisia autoilijoita.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos