Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Jannika B laittoi ikkunaansa erikoiset jouluvalot – perinne lähtöisin Pohjanmaalta

Jannika B laittoi ikkunaansa erikoiset jouluvalot - perinne lähtöisin Pohjanmaalta
Instagram / Jannika B

Joulun alla monet ripustavat ikkunoihin jouluvaloja, jotka ovatkin tervetulleita Suomen pimeän talven aikana. Jannika B ripusti myös ikkunaansa jouluvalot, mutta eivät mitkään ihan tavalliset sellaiset, vaan Pohjanmaalta alkunsa saaneet usko, toivo, rakkaus -valot.

Pohjanmaalla on omanlaisensa jouluvaloperinne. Esimerkiksi Pietarsaaressa monen ikkunaa koristavat usko, toivo ja rakkaus -aiheiset valot, jotka ovat vuosien varrella levinneet myös muualle Suomeen.

Jannika B kertoi monen vuoden takaisessa blogipäivityksessään saaneensa hänen omaa ikkunaansa koristavat erikoiset joulyvalot isovanhemmiltaan.

”Niitä on käytetty merimieskirstujen koristeena ja jopa tatuointiaiheena. Luultavasti niiden liittyminen merimiesammattiin teki niistä näinkin pitkäaikaisen Pietarsaarelaisen perinteen, sillä ne ovat vielä nykyäänkin tärkeä osa pietarsaarelaisten yleistä joulunviettoa,” Jannika taustoitti tuolloin.

Nyt hän päivitti Instagramiaan kuvalla, jossa näkyvät nämä upeat valot.

”Extempore selfie kun eilen Mollin päiväunien aikaan siirsin pianon työhuoneeseeni. Itkuhälytin paidan sisällä ja pipo päässä valmiina hakemaan vauva autotallista sisälle. Ikkunassa loistavat lapsuuteni jouluvalot – Usko, Toivo, Rakkaus,” Jannika kirjoitti Instagramissa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos