Pidetään yhteyttä

Julkkikset

F1-talleilta painava reaktio Lewis Hamiltonin saamaan kohteluun Britannian kisan jälkeen: ”Rasismille ei ole sijaa”

F1 talleilta painava kannanotto rasismiin
AOP

Viime sunnuntaina Britannian Silverstone -radalla kisattiin tiukka Formula 1-kisa, joka päättyi Lewis Hamiltonin voittoon. Suomalainen Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas nappasi kolmannen sijan. Toiseksi selviytyi Ferrarin kuski Charles Leclerc.

Kisa ei kuitenkaan sujunut ihan mutkitta, nimittäin Britannian avauskierroksen aikana Hamilton kolaroi Red Bullin Max Verstappenin kanssa. Tämän seurauksena Hamilton sai kokea paljon rasistisia kommentteja ja ikävää kohtelua. F1, FIA ja Mercedes ottivat kantaa asiaan napakasti heti maanantaina.

”Tällaisille ihmisille ei ole sijaa lajissamme,” sanoo Mercedes-AMG Petronas viitaten rasistisiin kommentteihin.

Mercedes-AMG Petronas, joka on Hamiltonin kotitalli, on moneen otteeseen ilmoittanut, että he haluavat painottaa sitä, että jokaisella on tilaa F1-lajissa. Talli panostaa etenkin positiivisuuteen ja hyvään tiimihenkeen.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Myös Red Bull tuki Mercedes-AMG Petronas tiimiä ja julkaisi oman kantansa asiaan.

”Vaikka olemmekin kiivaita kilpakumppaneita radalla, taistelemme kaikki yhdessä rasismia vastaan. On täysin vastenmielistä ja surullista todistaa niitä rasistisia solvauksia, joita Lewis sai osakseen sosiaalisessa mediassa kolaroituaan Maxin kanssa,” Red Bullin lausunnossa sanotaan.

”Rasismiin ei ole koskaan mitään syitä. Rasismille ei ole lainkaan tilaa meidän lajissamme. Syylliset on saatava vastuuseen teoistaan.”

Jos upotius ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos