Pidetään yhteyttä

Jääkiekko

Leijonien hurja alku ei kantanut – Kanada vei pisteet MM-kisoissa: “Ei vaan riittänyt tänään”

Leijonien Mikael Granlund Kanadaa vastaan MM-kisoissa
AOP

Leijonat kärsi MM-kisoissa toisen perättäisen tappion, kun Kanada oli maalein 3-5 parempi.

Suomi sai otteluun räjähtävän alun ja Kanadan verkko oli heilunut neljän minuutin pelin jälkeen jo kahdesti. Jesse Puljujärvi ja Valtteri Puustinen iskivät Suomen avausosumat. Suomen peli oli ottelun alussa vahvaa ja todella lupaavaa.

Shokkialun jälkeen Kanada sai kuitenkin rivinsä korjattua ja tasoitti ottelun vielä avausjakson aikana, Dylan Cozensin ja Brandon Tanevin maaleilla.

Toisessa erässä, Suomen ottelun parhaana pelaajana palkittu, Puljujärvi vei Leijonat jälleen johtoon viimeistelemällä Leijonien kolmannen maalin. Kanada tasoitti kuitenkin Owen Powerin osumalla pelin nopeasti, joten toisellekin erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmannen erän puolivälin paikkeilla Leijonat unohti punapaidat täysin vapaaksi oman maalin eteen ja Brandon Hagel pääsi rankaisemaan Suomen virheestä vieden Kanadan ensimmäisen kerran ottelussa johtoon.

Suomi haki vimmatusti tasoitusta ottelun lopussa ilman maalivahtia, mutta Kanada pääsi kuitenkin niittaamaan loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin.

– Isolla sydämellä mentiin ja kova taistelu oli, mutta ei vaan riittänyt tänään. Tappio harmittaa, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen harmitteli Yle Urheilun mukaan.

– Hieman helposti annettiin maalit. Kanada on maalin lähellä hyvä joukkue ja siellä pitää maksaa hintaa. Tänään kävi niin, mies jatkoi.

Suomi sortui ottelussa erityisesti omalla alueella virheisiin ja kun Kanada oli todella tehokas maalipaikoillaan, oli lopputulos lopulta selvä.

Tappio Kanadalle tarkoittaa, että panosta kahteen jäljellä olevaan otteluun jää paljon, jotta jatkopaikka vielä irtoaa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos