Pidetään yhteyttä

Formula 1

Max Verstappen pääsi osaksi harvalukuista kerhoa: “Uskomatonta saavuttaa se rajapyykki täällä”

Max Verstappen voitti uransa 50. osakilpailun Austinissa
AOP

Max Verstappen liittyi harvalukuiseen viidenkympin kerhoon voitettuaan uransa 50. GP:n Yhdysvaltojen Austinissa.

Austinin GP:n voitto viime viikonloppuna oli Max Verstappenille paitsi jo 15. voitto tällä kaudella, myös hollantilaisen uran 50. osakilpailuvoitto kaiken kaikkiaan.

Verstappen pääsee voittonsa myötä siis osaksi pientä viiden kuljettajan joukkoa, joka on 50 osakilpailuvoiton rajapyykin pystynyt rikkomaan. Viidenkympin kerhossa ovat nyt Verstappenin lisäksi Lewis Hamilton (103 voittoa), Michael Schumacher (91), Sebastian Vettel (53) ja Alain Prost (51).

Kolmannen maailmanmestaruutensa jo varmistanut Verstappen oli historiallisesta saavutuksesta luonnollisesti innoissaan ja ylpeä sunnuntain Austinin kisan jälkeen.

Verstappen lähti sunnuntain kisaan vasta lähtöruudusta kuusi, mutta nousi kärkeen kilpailun puolivälin paikkeilla. Lopussa Hamilton pyrki vielä haastamaan hollantilaista, mutta tämä sai pidettyä seitsenkertaisen maailmanmestarin takanaan ja ajamaan kisan voittoon.

Verstappen kärsi kisan aikana myös hieman jarruongelmasta, mutta oli tyytyväinen pystyttyään ajamaan voittoon pienistä haasteista huolimatta.

– Se alkoi jo siitä, että lähdin kuudennesta lähtöruudusta. Kamppailin myös jarrujen kanssa paljon. Joten se teki kisastani varmasti hieman vaikean tänään, Verstappen summasi.

– On tietysti uskomatonta voittaa 50. osakilpailuni täällä. Olen tietysti hyvin ylpeä ja yritämme edelleen puskea ja saavuttaa enemmän, hollantilainen iloitsi.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos