Pidetään yhteyttä

Formula 1

Jälleen yksi pettymys Valtteri Bottakselle F1 sprintissä – Latasi mielipiteensä sprinttiformaatista

Valtteri Bottas kertoi mielipiteensä F1:n sprinttiformaatista
AOP

Valtteri Bottaksen lauantai Yhdysvaltojen GP:ssä Austinissa ei sujunut toivotulla tavalla. Mies pääsi sprinttikisaan vasta lähtöruudusta 18. Lopullisissa sijoituksissa suomalainen oli 16.

– Oli aika vaikea lähtökohta kisaan. Lähdettiin suhteellisen perältä. Mahdollisuudet pisteille olivat aika pienet, Bottas summasi Viaplayn haastattelussa Ylen mukaan.

Bottas valitteli jo perjantaina, että auto tuntui “liukastelevan” radalla. Renkaat kuumenivat miehen mukaan paljon, eikä ihan todellisesta vauhdista sen vuoksi saatu tietoa.

– Opimme jonkun verran renkaista. On tosi vaikeaa sanoa yksityiskohtaisesti, millaista vauhti oli.

Austinin sprinttikilpailu oli tämän kauden neljäs. Sprinttiformaatin toivottiin tuovan F1-viikonloppuihin lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta siinä se ei alkuperäisellä formaatillaan onnistunut. Kuljettajat ajoivat sprinttikisat todella varovaisesti ja riskittä, sillä sen tulokset määrittivät lähtöruudun sunnuntain kisaan.

Täksi kaudeksi sprinttiformaattia kuitenkin päivitettiin tapahtumarikkaampien viikonloppujen toivossa. Sprinttiviikonloppuina lauantaina ajetaan ensin aamupäivällä karsinnat, jotka määrittävät lähtöjärjestyksen ja illalla itse sprinttikisa.

Sprintti ei siis enää vaikuta itse sunnuntain osakilpailun lähtöasetelmiin, mutta uusi formaatti syö yhdet vapaat harjoitukset sprinttiviikonlopuista. Bottas pitää kuitenkin uudistetusta sprinttiformaatista ja uskoo sen palvelevan Alfa Romeota.

– Kuljettajan näkökulmasta en ole ollut mikään harjoittelun fani. Kun perjantait ovat vain harjoittelua varten, jokainen tiimi löytää optimaaliset säädöt ja jokainen kuljettaja tarvittavat pikkujutut. Yhdellä harjoituksella lähtöruudukko saattaa sekoittua sunnuntaille.

– Mielestäni tästä syystä meillä on nyt myös hyvä lähtökohta sunnuntaille.

Austinin osakilpailu starttaa sunnuntaina Suomen aikaa kello 22.00.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos