Pidetään yhteyttä

Formula 1

Järkyttäviä paljastuksia Qatarin F1-kisan olosuhteista: “Olin aivan hämärän rajamailla”

Max Verstappen ajoi Qatarin GP:n voittoon
AOP

F1-sarjaa ajettiin viikonloppuna Qatarin Lusailissa. Qatarin GP oli kisaohjelmassa vasta toista kertaa. Viikonlopun hurjat olosuhteet saivat monet kuitenkin kyseenalaistamaan pitäisikö F1-sarjaa ajaa Qatarissa lainkaan.

Lämpötila Qatarissa on lokakuun tienoilla illallakin noin 30 ja 35 asteen välillä. Lähes sietämättömät olosuhteista tekee kuitenkin ilmankosteus, joka on yli 70%.

Vakavammilta tapauksilta onneksi vältyttiin, mutta kuumuus ja kosteus yhdessä olivat kuljettajille epäinhimillinen yhdistelmä.

– Oksensin kahden kierroksen ajan (kypärän sisään). Mietin vain, että ei helvetti, tästä tulee pitkä kisa, Alpinen Esteban Ocon paljasti kisan jälkeen MTV Urheilun mukaan.

– Yritin keskittyä ajamiseen, mutta täytyy sanoa, että en ole koskaan tuntenut mitään tuollaista. Auton sisällä lämpötila oli varmaan 80 astetta.

Monet muutkin kuljettajat kertoivat vaikeuksista kisan jälkeen.

– Oli hetkiä, jolloin luulin, että pyörryn ihan juuri, Mercedeksen George Russell myönsi.

– Oli vaikea nähdä, että minne on menossa, kun meinasin menettää tajuntani. Olin aivan hämärän rajamailla, Aston Martinin Lance Stroll puolestaan kertoi.

Williamsin Logan Sargeant oli kilpailun aikana jopa niin huonovointinen, että yhdysvaltalaiskuljettaja joutui jättämään leikin kesken ja suuntaamaan tarkempiin tutkimuksiin kovan rääkin takia.

– Autoja pitää pehmentää tai niihin pitää asentaa jonkinlainen ilmankiertojärjestelmä, koska ajamme erittäin kuumissa olosuhteissa, auringon keskellä. Tuolla oli ihan polttavan kuuma, Stroll totesi, vaatien kansainväliseltä autoliitto FIA:lta toimia epäkohtien korjaamiseksi.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos