Pidetään yhteyttä

Reseptit

Makoisat suklaakeksit kahvipöytään tällä ohjeella – kokeile!

Makoisat suklaakeksit kahvipöytään tällä ohjeella - kokeile!
Pixabay

Suklaakeksit maistuvat koko perheelle ja ne sopivat tarjottavaksi niin arjessa kuin juhlassa. Vaikka suklaakeksit voi tietysti ostaa valmiina, ne voi myös valmistaa kokonaan alusta saakka itse.

Alla olevaa ohjetta noudattamalla voit valmistaa maukkaat suklaakeksit.

Ainekset:

250 g voita, pehmennetty
350 g vaaleaa pehmeää ruskeaa sokeria
2 isoa munaa
350 g itsestään nousevia jauhoja
100 g kaakaojauhetta
200 g suklaalastuja tai paloiteltuja suklaapaloja tai 400 g valinnaiseen dippaukseen (valitse suosikkityyppisi)

Ohje:

1. Vatkaa kulhossa voi ja sokeri sekä halutessasi ripaus merisuolaa vaaleaksi vaahdoksi ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe joukkoon ja vatkaa voiseokseen ja kääntele sitten suklaalastujen joukkoon. Seos voidaan valmistaa jopa 2 päivää etukäteen ja jäähdyttää tai pakastaa kuukauden ajan tai käyttää heti.

2. Paistaaksesi lämmitä uuni 190C asteeseen. Jos seos on huoneenlämpöistä, laita lusikallisia tasaisin välein leivinpaperilla vuoratuille pellille niin, että kutakin keksiä kohden jää 2 rkl. Jos seos on jääkaapissa, voit pyöritellä siitä 40g palloja ennen paistamista. Pallot voidaan pakastaa ja keksit paistaa pakasteesta, mutta ne tarvitsevat muutaman minuutin enemmän. Paista 12-15 minuuttia, kunnes pinta on levinnyt ja rapea. Anna jäähtyä hieman ja nauti lämpimänä tai anna jäähtyä kokonaan ja syö kylmänä. Keksit säilyvät vuoassa kolme päivää.

3. Keksit voidaan myös upottaa suklaaseen. Sulata tätä varten valitsemasi suklaa kulhossa kiehuvan vesipannun päällä tai mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä hieman, kasta sitten puolet jokaisesta keksistä suklaaseen ja jätä ne leivinpaperilla vuoratuille pellille viileään jähmettymään. Jälleen kastetut keksit säilyvät jopa kolme päivää tölkissä tai kannellisessa muoviastiassa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos