Pidetään yhteyttä

Reseptit

Klassinen ranskalainen munakas aamupalaksi tällä ohjeella

Klassinen ranskalainen munakas aamupalaksi tällä ohjeella
Pixabay

Ranskalainen munakas on yksi perustavanlaatuisimmista ruokalajeista, joka kuuluu jokaisen kokkaajan repertuaariin. Tämä resepti opettaa sinulle, kuinka valmistaa täydellinen omeletti joka kerta. Munakas on herkullinen ja monipuolinen ruoka, joka sopii täydellisesti aamiaiseksi, lounaaksi tai illalliseksi. Se on myös helppo valmistaa ja tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia erilaisiin täytteisiin.

Raaka-aineet:

3 kananmunaa, huoneenlämpöisiä
2 nokaretta voita
1 tl raastettua parmesaania (tai kasvisvaihtoehtoa)
Voit myös valmistaa omeletin erilaisilla yrttisekoituksilla tai juustoilla, jotka antavat sille omanlaisensa maun.

Valmistusohjeet:

Vaihe 1: Valmistelu

Ennen kuin aloitat omeletin valmistuksen, varmista, että kaikki tarvittavat asiat ovat valmiina. Lämmitä 20 cm halkaisijaltaan oleva tarttumaton paistinpannu keskilämmöllä. Riko munat kulhoon ja sekoita ne kevyesti haarukalla, jotta rakenne rikkoutuu hieman, mutta ei sekoitu täysin kuten munakkaan valmistuksessa. Laita pannulle nokare voita. Voi saa kuplia ja sihistä, mutta ei saa ruskistua. Mausta munat parmesaanilla sekä ripauksella suolaa ja pippuria ja kaada ne pannulle.

Vaihe 2: Kypsennys

Anna munien kuplia hieman muutaman sekunnin ajan ja ota sitten puulusikka tai lasta ja vedä varovasti munaseosta muutaman kerran pannun reunoilta keskelle, jotta se kokoontuu keskelle taitoksiksi. Anna seoksen olla hetken aikaa ja sekoita sitten taas kevyesti yhdistääksesi raa’at ja kypsät osat. Anna seoksen olla hetken aikaa taas ja sekoita hieman nopeammin, kunnes seos on osittain kypsää. Ravista pannua muutaman kerran, jotta seos asettuu tasaisesti pannulle ja näyttää päältä pehmeältä ja kostealta. Nopea lämmön nousu ruskistaa pohjan.

Vaihe 3: Viimeistely

Ota kiinni pannun kahvasta ja kallista pannua itseäsi kohti, jotta omeletti putoaa lautaselle reunan yli. Taita lähimpänä oleva puoli kolmannekseksi haarukalla ja jatka sen käärimistä, jotta omeletti kallistuu lautaselle – tai taita se puoliksi, jos se on helpompaa. Siisti omeletti lautasen päälle asetetulla talouspaperilla ja levitä toinen nokare voita päälle.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos