Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Sointu Borg lataa suorat sanat kilteistä ihmisistä: ”Epätoivoinen tarve…”

Sointu Borg lataa suorat sanat kilteistä ihmisistä: "Epätoivoinen tarve..."
Instagram / @sointuorvokki

Yrittäjä ja kirjailija Sointu Borg on mainostanut tänä vuonna ahkerasti omaa kirjaansa Röyhkeästi rohkea: Näin haistatat asialliset vi*ut.

Hän julkaisee myös sosiaalisessa mediassa silloin tällöin lainauksia menestyneestä kirjastaan, joka on keikkunut myyntilistojen kärkipäässä.

Hiljattain hän avautui Instagram-julkaisunsa yhteydessä liiallisesta kiltteydestä.

”Liika kiltteys ei aina viesti siitä, mistä luulemme sen viestivän. Aina sen taustalla ei piile pyyteetön halu auttaa vaan pikemminkin epätoivoinen tarve tulla hyväksytyksi,” hän aloittaa kattavassa julkaisussaan.

”Pelkäämme, että meidät hylätään, jos sanomme ei. Pelkäämme, että meitä ei rakasteta, jos näytämme todelliset tunteemme. Kiltteyden taakse piiloutuva ei paljasta ympäristölleen todellista minäänsä vaan kertoo muille sen, mitä he haluavat kuulla.”

Hän sanoo, että liiallinen kiltteys on merkki marttyyriydestä.

”Ehkä sinäkin kannat kiltteyttäsi kuin kruunua tai piiloudut sen taakse, koska nautit marttyyriudesta. Kyllä, kutsuin sinua juuri marttyyriksi, koska sitä ylikiltteys on. Uhraat aikasi, hyvinvointisi ja jopa oman arvokkuutesi jonkinlaisen maailmankaikkeuden myöntämän palkinnon toivossa,” hän jatkaa napakasti.

Sointu sanoo, että on itsekin ollut liian kiltti.

”Kiltteyden roolia kantaessani en joutunut kohtaamaan omaa selkärangattomuuttani. Sitä, etten osannut asettaa terveitä rajoja lähipiirilleni. Sitä, että suolsin heille valheita, perusteettomia kehuja ja itsetuntoa nostattavia korulauseita. Olin pitänyt hyvänä käytöksenä sitä, mikä oli itse asiassa ollut psyykelleni varsin tuhoisaa. Liika kiltteyteni piti minua panttivankinaan,” hän päättää.

Sointu lainasi itseään kirjan kappaleesta ”Mistä on kiltit tytöt tehty.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos