Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Sofia Rönkkö joutui rasismin kohteeksi Ruisrockissa: kuvottavaa toimintaa järjestyksenvalvojalta

Sofia Rönkkö joutui rasismin kohteeksi Ruisrockissa: kuvottavaa toimintaa järjestyksenvalvojalta
Instagram / Sofia Rönkkö

22-vuotias urheilija Sofia Rönkkö joutui rasismin kohteeksi Ruisrockissa. Hän kertoi asiasta Seiskalle.

Sofia lähti Ruisrockiin katsomaan suosikkiartistiaan Megan Thee Stallionia. Keikan aikana Megan alkoi pyytää ihmisiä lavalle kanssaan, ja Sofia oli yksi niistä onnekkaista, jonka Megan pyysi lavalle.

”Minulla oli päälläni oranssinvärinen asu ja pidin afroani auki. Megan osoitti yllättäen minua, enkä ensin uskonut hänen tarkoittaneen minua. ”Kyllä, sinä jolla on kiharat hiukset”, Megan sitten sanoi uudestaan.”

Innokas Sofia alkoi pyrkiä kohti keikkalavaa, kun järjestyksenvalvoja pysäytti hänet.

”Yhtäkkiä järjestyksenvalvoja tuli minua kohti, ja kielsi minua ylittämästä aidan. ”Ei sinä, jos hän valitsi sinut, niin hän valitsee sinut uudestaan,” minulle sanottiin,” Sofia muistelee.

”Ympärilläni olleet muut ihmiset yrittivät sanoa hänelle, että Megan oikeasti valitsi minut tulemaan lavalle. Se järjestyksenvalvoja meni sitten pois luotani, ja auttoi muita valkoisia henkilöitä kiipeämään aidan yli.”

”Olin aivan järkyttynyt, että ei tässä voi käydä näin. En varmaan ikinä saa tuollaista mahdollisuutta enää. En ollut mitenkään käyttäytynyt aggressiivisesti, enkä ollut humalassa. Olin juonut yhden viinilasin alueella. Tässä ei ole kyse siitä, etten päässyt tanssimaan lavalle vaan koen, että minut profiloitiin rotuni takia.”

Sofia itki koko loppukeikan ajan.

”Itkin koko loppukeikan ajan. Megan huomasi sen ja kysyi ystävällisesti, onko kaikki hyvin. Nyökyttelin, että kyllä. Jäin siihen vielä Meganin poistuttua lavalta keikan jälkeen ja itkin.”

Myöhemmin toinen järjestyksenvalvoja kysyi itkevältä Sofialta, oliko kaikki hyvin. Hän kertoi järjestyksenvalvojalle tapahtuneesta. Hän kertoi tapahtuneesta myös Ruisrockille, joka oli ottanut häneen yhteyttä.

”Kertasin tapahtumien kulkua heille, ja he pahoittelivat tilannetta. Lisäksi minulle kerrottiin heidän aloittaneen sisäisen tutkinnan asiasta. Toivon, että he oikeasti ryhtyvät toimenpiteisiin. Vielä en ole nähnyt mitään tekoja.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos