Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Näyttelijä Sanna Stellan paljastaa, miksi vaihtoi suomalaisen sukunimensä – yllättävä syy

Näyttelijä Sanna Stellan paljastaa, miksi vaihtoi suomalaisen sukunimensä - yllättävä syy
Instagram / Sanna Stellan

Näyttelijä Sanna Stellan muutti nuorena aikuisena Iso-Britanniaan opiskelemaan näyttelemistä. Tuollon hänen sukunimensä oli vielä Lehtonen. Sannan ei ollut tarkoitus palata Suomeen, joten hän päätti käytännön syistä muuttaa sukunimensä, kertoo Iltalehti.

”Stellan on keksitty nimi. Ajattelin todella jääväni Britteihin. Tyttönimeni on Lehtonen, ja eihän kukaan osaa siellä lausua sitä. Jos olisi ollut vain yksi universaali tapa sanoa se väärin, olisin ottanut sen vastaan ilomielin,” Sanna kertoo.

Nimen vaihtamisen idea tuli koulun taholta, ja koulu ehdotti hänelle kokonaan uutta nimeä, Susan Smith. Se ei kuitenkaan sopinut Sannalle.

”Pohdimme nimiasiaa äidin kanssa puhelimitse. Se nimen vaihtaminen tuntui minusta kauhean dramaattiselta.”

”Näin ruotsalaisen näyttelijän Stellan Skarsgårdin etunimen. Mietin, että tuo lausutaan samalla tavalla Suomessa ja kaikkialla. Se kuulostaa pohjoismaiselta. Minulle oli tärkeää, ettei se ole aivan englantilainen nimi. Siitä se tuli,” Sanna kertoo.

Stellan on Sannan virallinen sukunimi, mutta aluksi se ei tuntunut siltä.

”Pitkään tuntui, että minulla on feikkinimi. Tuntui överiltä ottaa itselleen taiteilijanimi, mutta se oli täysin käytännön syistä. Britanniassa oli todella yleistä vaihtaa nimeä teatterikoulussa. Olemme täällä paljon enemmän jumissa nimemme kanssa,” Sanna kuvailee Iltalehdelle.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos