Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Natalia Salmela käärmeissään hallituksen säästölistasta: tästä hallitus leikkaa

Natalia Salmela käärmeissään hallituksen säästölistasta: tästä hallitus leikkaa
Instagram / @natasalmela

Uuden hallituksen säästölista kohdistuu pitkälti soteen ja sosiaaliturvaan. Petteri Orpon uuden hallituksen tarkoituksena on säästää noin 4,2 miljardia euroa vuoden 2027 tasossa ja leikkaukset kohdistuvat pääosin sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä sosiaaliturvaan ja -etuuksiin.

Yrittäjä Natalia Salmela on käärmeissään hallituksen päätöksistä tehdä leikkauksia sieltä, missä rahaa tarvitaan.

”Ai että pistää vihaksi. Otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille. Kuin joku kieroutunut robin hood -satu. Leikataan perustoimeentulosta, sotesta, sairaslomista, väläytellään maksullisia korkeakouluja ja heitetään köyhille populistinen almu vauvojen osakesäästötilin muodossa. Kuin suoraan jostain sikariporrasta esittävästä pilapiirroksesta, missä possut puvut päällä istuvat duunareiden hartioilla,” Natalia kirjoittaa Instagramissa.

Hän sanoo, että Suomessa ylivoimaisesti parasta on vähäiset luokkaerot sekä se, että kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet menestymiseen varhaiskasvatuksesta alkaen.

”Nyt näitä maailman mittaluokassa uniikkeja asioita ollaan romuttamassa edistämällä lähinnä jo hyvin toimeentulevan, akateemisen, omistavan ryhmän etuja. Jäljelle jää entistä kurjistuneempi vähätuloisten ja keskituloisten luokka ja pieni pohattojen kerho, jossa täysin todellisuudesta irtaantuneena ongelmana on se, että 50 000 euron veroedukkaan osakesäästötilin katto tulee liian äkkiä vastaan. Tervetuloa tavalliseen suomalaiseen lähiöön katsomaan millaisten arjen ongelmien kanssa ihmiset oikeasti elää,” Natalia napauttaa.

Natalian seuraajat ovat olleet samoilla linjoilla. Voit lukea koko julkaisun ja seuraajien kommentit klikkaamalla kuvan auki kokonaisuudessaan alta.

Säästölistan voi lukea Iltalehden sivuilta.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos