Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Muistatko ex-näyttelijä Minna Turusen? Nämä traagiset tapahtumat nujersivat näyttelijätähden urahaaveet

Minna Turusen traaginen elämä
AOP

Minna Turunen, 52, on suomalainen ex-näyttelijä, joka muistetaan etenkin 90-luvun ja 2000-luvun alun rooleistaan televisiossa sekä muun muassa elokuvissa Umur, Romanovin kivet ja Vares – Yksityisetsivä. Turunen oli tuolloin yksi Suomen eturivin näyttelijöistä. Nousukiitoiselle uralle ilmestyi kuitenkin esteitä, kun yksityiselämässä alkoi tapahtua liian paljon ikäviä asioita – juhlintaa, päihdeongelmia ja maksuvaikeuksia, ja myöhemmin myös asunnottomuutta, väkivaltainen parisuhde, onnettomuuksia ja sairastamista.

Turunen katosi mystisesti julkisuudesta yli 10 vuotta sitten, mutta hän on aika ajoin kertonut kuulumisiaan ja avautunut mediassa rankoista kokemuksistaan ja traagisesta elämästään.

Suhde omaan poikaan, Roope Salmiseen, on ollut vaikea ja etäinen

Turunen on laulaja ja juontaja Roope Salmisen äiti. Turunen sai Roopen silloisen miehensä, Eppu Salmisen kanssa.

Turusen ja Roope Salmisen suhde on ollut hankala traagisten perhetaustojen vuoksi.

Lokakuussa 2021 Roope avautui suhteestaan biologiseen äitiinsä. Roope kertoi omassa podcastissaan muun muassa vaikeasta lapsuudestaan. Kun Minna lähti omille reissuilleen Roopen ollessa parivuotias, ei hän kuullut juuri äidistään sen jälkeen.

Roope kertoi HS:n haastattelussa , että hänen ollessaan 12-vuotias, Minna-äiti sai potkut Kiss FM:n aamutiimistä ja lopulta 13-vuotiaana välit menivät rikki kokonaan Roopen aloitteesta.

”Hän alkoi olla usein Seiskan kannessa. Olin huolissani. Googlailin, miten alkoholismia hoidetaan ja ehdotin, että menemme jonnekin juttelemaan. Mutta Minna valitsi päihteet. Tajusin, että ehkä maailma ei toimikaan niin kuin Eppu on opettanut”, Roope avasi ajatuksiaan HS:lle.

Myöhemmin äiti ja poika kohtasivat Helsingin kaduilla, mutta Turunen ei enää edes tunnistanut omaa poikaansa.

“Tuntuu siltä, että olen tästä aiheesta sanonut kaiken mitä tarvitsee sanoa. Toivon Minnalle pelkästään hyvää ja haluan viestittää, että sylini on aina auki, jos hän on valmis apua ottamaan vastaan, Roope lähetti äidilleen terveiset Seiskan kautta.

Turunen on omien sanojensa mukaan kokenut, että hänen poikansa on hylännyt hänet, mutta toivoo hänelle kaikkea hyvää. Kuullessaan esimerkiksi Roopen ja Sara Siepin erosta muutamia vuosia sitten, hän toivoi, että Roopella olisi kaikki hyvin.

Vakava aivovamma ja epileptiset kohtaukset väkivaltaisen parisuhteen seurauksena

Vuonna 2018 Hymy-lehti kertoi, että Turunen kärsii aivovammasta ja Alzheimerin taudista. Molemmat olivat seurausta hänen väkivaltaisen ex-miehen päivittäisistä pahoinpitelyistä. Pahoinpitelyn vuoksi Turunen menetti myös kävelykykynsä ja joutui pyörätuoliin. Lisäksi hän sai  epileptisiä kohtauksia.

“Ex-mieheni uhkasi tappaa Roopen, jos puhuisin kenellekään kokemastani väkivallasta. Ei auttanut muu kuin ottaa turpaan. Mun lapsi on mun lapsi, sitä ei satuteta”, Turunen kertoi tuolloin Hymy-lehdelle.

Ajattelin, että kunhan et satuta Roopea. Sitäkin hän uhkasi tehdä, Minna muisteli haastattelussa.

Turunen tapasi miehensä vuonna 2006, jolloin väkivalta myös alkoi. Miehellä oli tiettävästi jengitaustaa ja kontollaan väkivaltarikoksia. Parisuhde kesti 2,5 vuotta, ja tänä aika Turunen joutui kokemaan silmitöntä väkivaltaa, mutta ei osannut lähteä suhteesta pois.

“Hänellä oli sähköpostini salasanat ja kun sain työtarjouksia, hän vastaili niihin kieltävästi. Olin eristettynä. Kerran olin sidottuna omassa kodissani ja sain hirvittävästi turpaan. Samalla hän soitti Rammsteinia niin lujaa etteivät naapurit kuulisi väkivallan ääniä”, Turunen kertoi Hymylle muutamia vuosia sitten.

Väkivaltaisen parisuhteen aikana myös Minnan ura näyttelijänä hiipui lopullisesti. Vaikka Turusen sairaus ja väkivaltainen parisuhdetausta ovat omalta osaltaan vaikuttaneet ex-näyttelijän tulevaisuuden suuntaviivoihin, ovat jo aiemmat ongelmat päihteiden kanssa olettettavasti vaikuttaneet siihen, miksi ura näyttelijänä ei lähtenytkään nousukiitoon.

Muutamia vuosia sitten Minna tosin kertoi halustaan tehdä taas näyttelijän töitä, mutta ei sairauskohtausten vuoksi voisi siihen täysipäiväisesti ryhtyä.

Tajuttomana Thaimaan lomamatkalla ja epäilty varkaus Vietnamissa

Turuselle on tapahtunut ikäviä asioita myös myöhemmin hänen päästyään irti väkivaltaisesta parisuhteesta. Ainakin muutamasta ei niin putkeen menneestä Turusen lomareissuista on kerrottu mediassa muutama vuosi takaperin. Turunen on joutunut lomallaan väkivallan kohteeksi tai hän on itse ollut epäiltynä varkaudesta.

Joulukuussa 2018 Turunen joutui vakavaan onnettomuuteen lomaillessaan Thaimaassa. Seiskalle kerrottiin tuolloin, että Minnan ystävä oli hälytetty apuun.

“Minnan ystävä oli menossa ostoksille, kun hätääntyneen oloinen vuokraisäntä juoksi hänet kiinni. Isäntä ohjasi ystävän läheisen talon portaikkoon, jossa Minna makasi tajuttomana verilammikossa, Seiskalle kerrottiin tuolloin.

Lääkäri tutki Turusen vammat, näyttelijällä oli otsassa haava ja umpeen turvonnut silmä.

Maaliskuussa 2019 Turunen lomaili miespuolisen ystävänsä kanssa Etelä-Vietnamissa.  Matka ei kuitenkaan mennyt putkeen, sillä Turunen ja hänen ystävänsä jäivät kiinni varkaudesta. Erään ravintolan valvontakamera paljasti, että ystävykset lähtivät kyseisestä ravintolasta tietokonelaukun kanssa, joka ei kuulunut heille. Asiasta kertoi ravintoloitsija Mark Woodhead, joka julkaisi valvontakameramateriaalia Facebookissa.

”Minna ja mies jättivät ravintolassa laskun maksamatta ja poistuivat toisen asiakkaan tietokonelaukun kanssa. Teko näkyy valvontakamerassa selvästi. Löysimme heidän hotellinsa pienen etsimisen jälkeen ja kutsuimme poliisin paikalle”, Mark kertoo Seiskalle.

Turunen kielsi myöhemmin syyllistyneensä varkauteen.

”Poliisit pahoinpitelivät minua kuulusteluissa. He vaativat ensin 1 200 dollaria, mutta sitten summa nousi 3 000 dollariin ja pian 8 000 dollariin.”

”Passit ja viisumit takavarikoitiin, ja meillä on nyt tiistaihin saakka aikaa hankkia rahat tai joudumme vankilaan”, Minna kertoi Seiskalle.

Kesäromanssia huumekohuistaan tunnetun Jussi Ahteen kanssa

Turusen suhdekohut ovat myös riepotelleet ex-näyttelijää aika ajoin. Vuonna 2004 nousi suuri kohu, kun Turunen ja silloisista huumekohuistaan tunnettu Jussi Ahde bongattiin helsinkiläisestä karaokebaarista käsi kädessä tiiviissä tunnelmissa.

Minna oli tuolloin vielä naimisissa toisen miehen kanssa, mutta liitto oli ilmeisesti rakoillut jo pidemmän aikaa. Seiskan mukaan mies sai tietää Turusen ja Ahtin suhteesta vasta luettuaan siitä lehdestä. Suhdehuhuilta katkesi kuitenkin siivet melko nopeasti ja suhde jäi ilmeisesti vain lyhyeksi kesäromanssiksi. Kohua kiihdytti myös osapuolten välinen ikäero – Minna oli Jussia 11 vuotta vanhempi.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos