Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Maria Veitolan kokemukset Zimbabwessa: sydäntä särkevä tarina ja upeita kuvia

Maria Veitolan kokemukset Zimbabwessa: sydäntä särkevä tarina ja upeita kuvia
Instagram / @mariaveitola

Juontaja ja toimittaja Maria Veitola on karannut pakkasia pakoon Afrikkaan.

Hän suuntasi ensin Botswanaan, jossa hän pääsi tutustumaan paikkoihin luonto-oppaan johdatuksella.

Seuraavaksi Maria lähti Zimbabween ja kertoi viettäneensä telttasafareilla neljä päivää. Etenkin leijonat ja gepardit ihastuttivat häntä.

Hän kertoi tavanneensa 26-vuotian oppaan Delianen, joka kertoi Marialle omasta elämästään. Hänen elämäntarinansa on suorastaan sydäntäsärkevä.

”D on kasvanut köyhässä kylässä, isoäitinsä kanssa. Isä kuoli liikenneonnettomuudessa, kun D oli 3-vuotias. Äiti lähti kotiapulaiseksi Etelä-Afrikkaan, jotta saisi tienattua rahaa ja edes jollekin lapsistaan koulutuksen,” Maria kertoo lomakuviensa yhteydessä.

”Koulut ovat täällä eriarvoisia ja ne maksavat aina. Myös kirjat, työvälineet ja pakolliset koulupuvut. Kaikilla ei ole varaa. Näköalattomuus luo D:n mukaan apatiaa. Jotkut hakevat lohtua päihteistä, toiset kirkosta ja rukoilusta. Kuulostaako tutulta?” Maria kysyy.

”Nuorten on vaikea työllistyä, etenkin ilman koulutusta. Kotikylään jääminen tarkoittaa yksinkertaista ja köyhää elämää. Jos haluaa enemmän, on keksittävä keinot. D kertoo ystävistään, jotka ovat lähteneet Etelä-Afrikkaan. He ovat päätyneet töihin laittomiin kultakaivoksiin, myymään huumeita tai tekemään muuta rikollista. On iso riski ajautua jengeihin ja seksityöhön. Kaikki vaarallisia vaihtoehtoja,” hän lisää.

Deliane pääsi onneksi opiskelemaan.

”D pääsi onnekseen auto- ja luonto-opaskouluun äitinsä lainarahoilla. Turismi työllistää ja luo mahdollisuuksia. D haaveilee bisnesopinnoista, yrittäjyydestä ja avioliitosta. Siihenkin tarvitaan rahaa: morsiamen perheelle on maksettava perinteisesti lehmiä tai rahaa,” Maria kertoo.

Deliane sanoi kuitenkin Marialle jotain, mikä sai hänen sydämensä lähes särkymään.

”Sydämeni oli särkyä kun D sanoi toivovansa, ettei halua elää vanhaksi, koska ei halua olla kenellekään taakaksi,” Maria kertoo.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos