Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Jipun uutuuskirja raskasta luettavaa: aloitti alkoholinkäytön 13-vuotiaana, pohjakosketus New Yorkissa

Jipun uutuuskirja raskasta luettavaa: aloitti alkoholinkäytön 13-vuotiaana, pohjakosketus New Yorkissa
Instagram / Jippu

Laulaja Jippu laittoi hiljattain ulos elämänkertansa Kun perhonen lakkaa hengittämästä. Kirjassaan Jippu kertoo elämänsä vaiheista ja puhuu muun muassa alkoholinkäytöstään ja päihdeongelmastaan.

Hän kertoi aloittaneensa alkoholin käyttämisen jo seiskaluokalla Heurekan parkkipaikalla.

”Tunsin, kuinka alkoholin imeytyessä verenkiertoon ja viinan noustessa päähän vapauduin hetkessä ahdistuksistani ja peloistani. Tunne oli huumaava,” hän sanoo kirjassaan.

Jipun mukaan hänen isänsä lietsoi alkoholinkäyttöä ja antoi hänelle jopa lisää viinaa vappubileiden jälkeisenä aamuna.

”Krapulassa pääsin ahdistuksen syövereihin ja saavutin depressiivisiä tunteita, joissa koin jotain puoleensavetävää ja vastustamatonta. Löysin itsestäni ensimmäistä kertaa elämässäni sairaan alkoholistin.”

Jippu aloitti mallinuransa jo 14-vuotiaana Paparazzi-toimiston leivissä. Mallibileet ja VIP-juhlat olivat aina alkoholin siivittämiä, mikä pahensi Jipun alkoholinkäyttöä entisestään.

Pohjakosketus kuitenkin tapahtui New Yorkin matkalla, kun hän lähti tuulettamaan päätään ennen ensimmäisen albuminsa, Enkelten kaupunki, musavideon kuvauksia. Tarkoitus oli vielä filmata lainakameralla New Yorkin katujen vilinää musavideota varten.

”Minä retkahdin juomaan jo koneessa. Toisin kuin minä, Ilari (manageri) oli varmistanut tahtotilansa pitävyyden antabus-kapselilla. Minun pirtaani se ei sopinut. Olin valmistautunut ryyppäämään koko reissun niin paljon kuin sielu sietäisi.”

Villin loman ja bileiden jälkeen hän suuntasi takaisin Suomeen. Hän oli kuitenkin popsinut Ketipinoreita ja juonut alkoholia, mikä sai hänen päänsä sekaisin.

”En tahtonut mahtua hoipertelevien askeleideni kanssa leveän Airbus-koneen käytäville. Olin koneessa täysin holtiton ja sekava. Ympärilläni pyöri lentoemäntiä ja stuertteja. Selitin henkilökunnalle jotain, mistä en itsekään saanut selvää. Lopulta löysin itseni makaamasta koneen lattialta vessavälikön takalevennyksestä. Olin jossain välissä sammunut. Henkilökunta oli nostanut minut lentokoneen takaosaan ja peitellyt nukkumaan,” hän kertoo.

Lennon jälkeen lentohenkilökunta auttoi Jipun koneesta ulos, jonka jälkeen hän jäi vielä tarkkasilmäisten tullimiesten syyniin.

”Se oli ensimmäinen pohjakosketukseni alkoholistina.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Jippu (@jippuvirallinen) jakama julkaisu

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos