Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Jaksuhalit eduskuntaan: sähköenergian säästötoimet naurattavat suomalaisia

Jaksuhalit eduskuntaan: sähköenergian säästötoimet naurattavat suomalaisia
Instagram / @lehto.anne.mari

Suomalaiset ovat lähetelleet jaksuhaleja eduskuntaan. Eduskunnan sähköenergian säästötoimet nimittäin saavat suomalaiset pyörittelemään silmiään.

Eduskunnan kansliatoimikunta tiedotti, että eduskunnassa osallistutaan sähkötalkoisiin muun muassa huoneen lämpötilaa laskemalla ja saunojen käyttöaikoja lyhentämällä. Myös uima-altaan lämpötilaa lasketaan, sauna-aikoja lyhennetään ja ulkoportaiden lämmitys lopetetaan. Valaistustakin aiotaan karsia.

Osa eduskunnan säästötoimista tulee heti voimaan, osa vasta talvella.

Energiakriisin yhteydessä suomalaisten mieliin on katkerasti muistunut myös se, kun eduskuntaan hankittiin taannoin torkkupeittoja 27 000 euron edestä. Toivottavasti torkkupeitot pitävät eduskunnan lämpimänä nyt, kun sauna-aikaakin täytyy lyhentää.

Iltasanomien mukaan Kike Elomaalla on myös rankkaa sähkökriisin takia. 600 nelion Maskun talo nimittäin syö sähköä 600 euron edestä kuukausittain.

”Täytyy kohta varmaan alkaa pulloja kerätä,” Kike sanoi Iltasanomille.

Kikellä on myös kakkosasunto, jonka sähkölaskun hän kustantaa ihan omasta palkastaan. Onneksi Kike ei tuhlaile: hän sammuttelee valoja eikä enää käy saunassa lähes ollenkaan.

”Minulla on ainakin vielä talveksi tämä työpaikka, että pystyn maksamaan sähkölaskut. Olen kauhuissani niiden puolesta, jotka eivät enää pysty.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anne (@lehto.anne.mari) jakama julkaisu

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos