Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Ina Mikkola muistuttaa karusta totuudesta: ”Ahkeruus ei takaa menestystä”

Ina Mikkola muistuttaa karusta totuudesta: "Ahkeruus ei takaa menestystä"
Instagram / @inamikkola

Toimittaja Ina Mikkola ottaa usein somessa kantaa tärkeisiin asioihin ja aloittaa keskustelua julkaisemalla tekstejä, jotka herättävät mielipiteitä.

Nyt Ina on muistuttanut seuraajiaan karusta totuudesta: kovalla työllä ja ahkeruudella ei rikastu.

”Jos pelkällä päättäväisyydellä ja kovalla työllä voisi rikastua, meillä olisi yhteiskunta täynnä miljonäärejä,” hän aloittaa.

”Kova työnteko ja ahkeruus ei takaa menestystä ja rikkauksia. Valitettavasti usein tässä yhteiskunnassa ja maailmassa rankimmista duuneista saa pienimmän palkan. Kaupan päälle tulee usein myös paskat työolosuhteet, suhteeton työtaakka ja huonot resurssit kaikin puolin,” hän jatkaa.

Ina sanoo, että kukaan rikas ja menestynyt ei tee samassa suhteessa töitä kuin pienesti palkattu, rankkaa työtä tekevä henkilö.

”Ja jos joku muuta väittää, on hyvä ja menee töihin myrkkyhöyryjen keskelle Bangladeshiin vaatetehtaaseen, helsinkiläiseen päiväkotiin pitämään huolta yksin seitsemästä lapsesta, saamaan turpaan potilaalta Keravan terveyskeskuksessa, kuljettamaan kaatosateessa pyörällä ruokaa ovelta ovelle, siivoamaan oksennusta kusisesta junan vessasta, kuuntelemalla kaupan kassalla, kun joku vikittelee sua taas sadannenviidennen kerran tai ajamaan tärisevää rekkaa Suomen ja Euroopan välillä yötä vasten samalla, kun itsemurha-autoilija tulee vastaan,” hän muistuttaa.

Seuraavaksi Ina miettii, että ahkeruutta ei palkita.

”Jos muuta väittää, voi tällaisen ”kevyen” työpäivän jälkeen tarmokkaana katsoa vielä peiliin ja hokea itselleen, että ”tee tää sama vaan enemmän ja paremmin ja ahkerammin ja kovemmin, niin kyllä ne miljoonat sieltä tulee!” Ja katsoa tuleeko… Spoiler: ei tule,” hän lisää.

Lopuksi Ina muistuttaa, että työ ei määritä ihmisarvoa ja sanoo, että jokaisen tulisi olla ylpeä saavutuksistaan ja töistään huolimatta siitä, paljonko töistä tienaa.

”Myöskään työ tai työn määrä ei määritä ihmisarvoa. Jokainen on arvokas olemalla vain olemassa,” hän päättää.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos