Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Eeva: Manuela Bosco oli riippuvainen somesta: näin hän reagoi

Eeva: Manuela Bosco oli riippuvainen somesta: näin hän reagoi
Instagram / @manuelabosco

Sosiaalinen media aiheuttaa monille riippuvuutta. Tunteja saattaa kulua somessa päivittäin ja vapaa-ajallakin roikutaan somessa. Näin kävi myös taitelija Manuela Boscolle, joka päätti tehdä asialle jotain.

”Sosiaalinen media alkoi kuormittaa minua, koska sieltä tulee niin paljon tietoa, virikkeitä ja kuvia. Minun oli vaikea kuulla omaa ääntäni ja hiljaisuutta, mikä on olennaista luovassa työssä. Aivot eivät kykene käsittelemään syvällisesti niin valtavaa tietomäärää. Kaipaan sitä, että voin syventyä yhteen asiaan kerrallaan,” hän kertoo Eeva-lehdelle.

Taitelijana ja yrittäjänä some oli erinomainen markkinointiväylä Manuelalle. Hän oli aktiivinen sekä Facebookissa että Instagramissa seitsemän vuotta ja vietti somessa joskus useita tunteja päivässä.

”Tajusin, että olen sosiaalisesta mediasta riippuvainen eikä minulla ole tarpeeksi tilaa ja aikaa ajattelulle. Asialle oli tehtävä jotakin.”

Manuela päätti pysyä poissa somesta heinäkuun ajan. Vieroitusoireita ei ollut ja tilalle tuli rauhaa ja aikaa.

”Muutos oli iso. Minun on nykyisin helpompi keskittyä ja olla läsnä kuin ennen. Enää minulla ei ole tarvetta seurata koko ajan, mitä muut tekevät.”

Nyt hänellä on tiukat somesäännöt: hän viettää somessa aikaa puoli tuntia päivässä maanantaisin ja torstaisin.

”Ennen saatoi roikkua somessa jopa neljä tuntia päivässä. En voi palata siihen. Minun on pitänyt keksiä uudenlaisia keinoja somen hyödyntämiseen.”

Nyt aivot saavat levätä ja tilaa on luovalle ajattelulle.

”Sen lisäksi olen vain ollut ja opetellut arkea, jossa ei tarvitse koko ajan suorittaa. Se on ollut yllättävän vaikeaa, sillä olen ­suorittajaluonne ja tekijäidentiteettini on vahva. Elämässä voi tapahtua ihmeellisiä asioita, kun uskaltaa luopua kontrollista.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos