Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

Nämä perusasiat jokaisen autonomistajan pitäisi tietää

Nämä perusasiat jokaisen autonomistajan pitäisi tietää
Pixabay

Vaikka sinun ei tarvitse olla automekaanikko omistaaksesi auton, jokaisen autonomistajan pitäisi osata muutamia perusasioita. Kun tiedät, miten auto toimii ja millaisiin asioihin pitää kiinnittää huomiota, voit pitää autosta parempaa huolta.

Alla katsomme muutamia perusasioita, joihin jokaisen autonomistajan pitäisi kiinnittää huomiota.

1. Säännöllinen auton huolto

Ensimmäistä kertaa auton omistavalle voi huollon tarve tuntua kalliilta, ja on helppo unohtaa se, jos auto on vielä uusi. Mutta auton huolto on erittäin tärkeää, vaikka se voi olla kallista. Autosi mukana tulee käyttöohjekirja, josta löydät tiedot säännöllisistä huoltotarpeista.

2. Iskunvaimentimet

Jos pysäköidessäsi autoa tunnet sen keinuvan edestakaisin tai kuulet kolinaa töyssyjen yli ajellessasi, autosi iskunvaimentimet saattavat tarvita vaihtoa. Tämä on hyvin yleistä vanhemmissa autoissa. On helppo ohittaa nämä merkit, koska ne kehittyvät ajan myötä.

3. Hätäpakkaus ja tiellä kulkeva pakkaus

Autot hajoavat yleensä silloin, kun sitä vähiten odotat, joten sinulla tulisi aina olla asianmukainen autovakuutus. Useimmat autoilijat voivat samaistua tähän. On tärkeää, että sinulla on aina mukana hätäpakkaus ja siihen kuuluvat myös tiellä kulkevat paketit. Varmista aina, että sinulla on ensiapupakkaus, sammutin, vähintään kolme heijastavaa varoituskolmiota, käynnistyskaapelit, taskulamppu, vaahtomuovinen rengastäyteaine, rengaspainemittari, hinausköysi, teippiä ja vähintään lämmin peitto.

4. Jarrut

Sinun on todella seurattava jarrujasi. Ne ovat turvallisuusriski. Jos tunnet ohjauksen tärisevän jarruttaessasi, tarkista jarrut, koska ne voivat vaikuttaa autosi vakauden lisäksi myös jarrujärjestelmään.

5. Ajovalot ja takavalot

Nämä kaksi valoa himmenevät ajan myötä, joten on tärkeää seurata niitä. Itse asiassa on suositeltavaa vaihtaa ajovalot vuosittain.

6. Vararengas

Vararengas on yksi niistä asioista, joka sinun täytyy ehdottomasti omistaa, vaikka et tietäisi muuta autoista. Vararengas tulee aina varustaa rengasvaihtotyökaluilla. Älä unohda tätä, ettei sinun tarvitse jäädä jumiin keskelle ei mitään. Varmista myös, että tiedät, miten vaihdat renkaan itse. Et voi aina pyytää tuntemattomia auttamaan, se ei ole turvallista.

7. Auton nesteet

Autosi moitteettoman toiminnan varmistamiseksi sinun on säännöllisesti tarkistettava auton nesteet. Tärkeimpiä ovat moottoriöljy, jäähdytysneste, jarruneste, ohjaustehostinöljy ja lasinpesuneste.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos