Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

Näin ajat Autobahnilla Saksassa: hyödylliset vinkit!

Näin ajat Autobahnilla Saksassa: hyödylliset vinkit!
Pixabay

Autobahnilla ajamisesta haaveilevat monet autoilijat ympäri maailmaa. Pitkät tiet ja rajoittamattomat nopeusrajoitukset houkuttelevat ihmisiä lentämään paikan päälle ja vierailemaan.

Vaikka monet tekevät tämän matkan, monet ulkomaalaiset eivät itse asiassa tiedä, miten ajaa Autobahnilla, jolla on omat sääntönsä ja tavat.

Mikä on Autobahn?

Autobahn tunnetaan maailmanlaajuisesti Saksan moottoritienä, jolla ei ole nopeusrajoituksia. Nopeusintoilijoille ja autoharrastajille Autobahn on täydellinen paikka viedä uusi urheiluauto etenkin, kun luksusautonvalmistajat ovat lähellä.

Missä Autobahn sijaitsee? Kuinka pitkä Autobahn on?

Sana ”autobahn” tarkoittaa ”moottoritietä”, joten teknisesti ottaen mikä tahansa maa voi olla autobahn.

Saksan Autobahn on 12 993 kilometriä pitkä. Vertailun vuoksi Yhdysvaltojen moottoritiet ovat yhteensä 77 540 kilometriä. Kun ajattelee Yhdysvaltojen ja Saksan kokoa, Autobahnin pituus ja tiheyys ovat vaikuttavia.

Autobahnin nopeusrajoitus – myytti vai totuus?

Autobahn tunnetaan maailman nopeimpana moottoritienä. Usko tai älä, Autobahnilla on kuitenkin nopeusrjoituksia. Nopeusrajoitukset koskevat erityisesti kaupunkialueita, kuten Frankfurtia, Berliiniä ja Müncheniä, sekä rakennustyömaiden ja ruuhka-alueiden läheisyyttä.

Näiden alueiden ulkopuolella on suositeltu huippunopeus 130 kilometriä tunnissa (50-80 mph). Vaikka Autobahnilla on muutamia osuuksia ilman nopeusrajoitusta, on viisasta olla ajamatta yli 130 km/h etenkin, jos olet uusi tällä moottoritiellä.

Autobahnin liikennesäännöt

Myös Autobahnilla on liikennesääntöjä, joita kaikkien kuljettajien on noudatettava. Osa näistä on ilmeisiä, mutta osa koskee erityisesti Autobahnia.

– On laitonta ohittaa oikealta. Voit ohittaa vain vasemmalta.
– Pysy oikealla kaistalla etenkin, jos olet uusi Autobahnilla. Vasen kaista on tarkoitettu erittäin nopeasti liikkuvien autojen tai oikean kaistan autojen ohittamiseen.
– Pysähtyminen, pysäköinti, U-käännökset ja peruuttaminen Autobahnilla ovat kiellettyjä.
– On laitonta jäädä ilman bensiiniä Autobahnille: sitä pidetään ennaltaehkäistävissä olevana tilanteena, joka johtaa pysähtymiseen, mikä on laitonta.
– Liittymään ja poistumaan saa vain merkityillä liittymillä.
– Pysähtyminen tien sivuun on kiellettyä, ellei autosi hajoa.

Autobahn, Saksan matkavinkit

Seuraavat vinkit eivät ole yhtä sitovia kuin edellä mainitut lait, mutta ne ovat sosiaalisia tapoja, joita jokaisen Autobahnilla ajavan kuljettajan tulisi noudattaa.

– Tarkista peilit kolme kertaa ennen kaistan vaihtamista. Koska Autobahnilla autot liikkuvat niin nopeasti, joku voi tulla vinhasti, vaikka edellisellä sekunnilla ei ollut ketään.

– Useimmissa vuokra-autoissa on manuaalivaihteisto. Jos olet tottunut automaattivaihteisiin autoihin, voit maksaa lisämaksun tai opetella nopeasti ajamaan manuaalivaihteisella autolla.

– Poliisi ei käytä nopeusvalvontakameroita samalla tavalla kuin muualla. Sen sijaan tietyillä alueilla on kameroita, jotka ottavat valokuvan ajokortistasi sähköisen sakon lähettämistä varten, jos ylität nopeusrajoituksen. Pelkkä poliisiauton puuttuminen näköpiirissä ei tarkoita, että olet selvinnyt tilanteesta.

– Levähdysalueita ja huoltoasemia on saatavilla noin 40-60 kilometrin välein. Kuljettajia kannustetaan pitämään tauko näillä alueilla joka 100 kilometrin (tai kahden tunnin) välein, koska moottoritie voi olla väsyttävä. Nämä pysähdyspaikat voivat sisältää huoltoasemia, kahviloita, wc-tiloja ja hotelleja.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos